Mozaik
NA SPLITSKOM LJETU 6. KOLOVOZA

Huljićeva pop-misa imat će premijeru u Splitu
Objavljeno 4. svibnja, 2021.
Tonči Huljić priprema prvu pop-misu na svijetu, koja bi trebala biti praizvedena na Splitskom ljetu.


- Počet ćemo 6. kolovoza, pa ćemo vidjeti kako ide, nekad se predstava otkaže, pa mora neka druga uletjeti. Ako samo jedan od izvođača dobije koronu, otpada mi cijela ekipa - rekao je Huljić za HTV, i dodao kako je jako uzbuđen radi tog projekta. Nedavno su, nakon cijelog desetljeća Huljić i Petar Grašo ponovno udružili glasove i stvorili novi hit pod nazivom "Inamorana". Njihov duet dijeli naziv i s Huljićevim novim CD-om, koji je, prema njegovim riječima, nastao slučajno, ali je vrlo emotivan.


- Nastao je iz viška slobodnog vremena i inspiracije - kaže Huljić, i dodaje kako je u zadnjih godinu dana snimio oko 2,5 sati glazbe koja je trenutačno u postupku postprodukcije. Osim dueta s Grašom, na njegovom novom CD-u nalaze se i instrumentalne obrade pjesama "Dva put san umra" Olivera Dragojevića, i "Suze biserne", pjesme koju je Jelena Rozga prvi put izvela prije 25 godina. Huljić je dodao kako ga po pitanju sviranja interesiraju samo koncerti s orkestrima, jer je "u tom filmu". Dvostruki CD izići će do kraja godine. S obzirom na količinu posla kojim se zatrpao, Huljić kaže kako ne spava mnogo, ali i kada spava - on stvara.
- U noći ti mozak radi, znam se dignuti i zapisati neke stvari. Dogodi se da nekada dođe melodija, ali ako ju ne zapišeš, nema šanse da se ujutro sjetiš. Mi niti nemamo život, mi samo imamo pjesme - kaže Huljić. T.K.
Možda ste propustili...

RADNI NAZIV “ALBUM 8”

Uskoro novi album Placeba

NOVA ROCK OBJAVIO NOVE HEADLINERE ZA 2022.

Nastupit će i Korn, Volbeat te In Flames

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana