Dome slatki dome
KVALITETNA PREHRANA OD MALIH NOGU

Jeste li znali da pravilnom prehranom kod štenaca možete pojačati njihov imunitet za 50%?
Objavljeno 3. svibnja, 2021.
PURINA PRO PLAN Puppy s OPTISTART formulom je visokokvalitetna hrana idealna za rast i razvoj vašeg štenca

Vlasnici pasa znaju koliko im je život ljepši od kada su u suživotu s njima. Pas je čovjekov najbolji prijatelj, a kako bi to prijateljstvo bilo dugotrajno i kvalitetno za obje strane, važno je od početka razmišljati o tome što odgovorno vlasništvo nosi. Sam početak nije uvijek jednostavan, pogotovo kada se radi o štencima, zato je svaka pomoć i svaki savjet dobrodošao. Od prvog susreta i odabira prave hrane do njegovog rasta i razvoja - stručnjaci iz Purine pobrinuli su se da vam upravo olakšaju taj start.

 

Odgovorno vlasništvo

Udomljavanje je plemeniti čin kojim ćete spasiti jedan život, a svoj učiniti bogatijim na nekoliko razina. Prilikom udomljavanja bitno je odabrati pravu pasminu za sebe, onu kojoj ćete se moći kvalitetno posvetiti, a da pritom u svemu uživate i vi i pas.  U Purininom izborniku pasmine, možete detaljno istražiti koja bi pasmina najviše odgovarala vama i vašim obavezama. Nije isto ako primjerice udomljavate Jack Rusell terijera koji su izuzetno energični psi i zahtjevaju visoku razinu aktivnosti pa mogu biti zahtjevni čak i iskusnim vlasnicima ili primjerice Engleskog koker španijela koji su blagi, nježni i mazni psi, idealni za stan, ali i duge šetnje šumama jer su ipak lovci. Trebali bi razmisliti i o veličini vašeg psa i prostora u kojem živite, te o vašim dnevnim obavezama i možete li ovim bićima pružiti sve što im je potrebno za dug i sretan život. Ako udomljvate štenca mješanca, morate biti spremni na to da su zaigrani i znatiželjni i da je s njima potrebno puno rada. Iznimno je važno biti svjestan da je štencima potrebno vrijeme i vaše strpljenje, a treniranje i odlazak u školicu, koraci su koje nikako ne bi trebali preskakati. Tako ćete naučiti komunicirati s vašim psom, a savjeti stručnjaka pomoći će vam da što bolje razumijete njegove potrebe, jer svi su psi različiti. Dobro znamo da određene pasmine zahtijevaju određene uvjete, a u svemu tome veliku ulogu igra i karakter, te strah i privikavanje šteneta na novi dom. S njime se treba znati nositi, učiti ga i odgajati na pravi način, uz pravilnu prehranu i dovoljno igranja, kako bi živio što kvalitetniji život, na obostrano zadovoljstvo.


Štene dolazi u dom

Došao je taj trenutak i u vaš dom stigao je novi kućni ljubimac. U vremenu koje je pred vama, važno je da taj prvi korak prilagodbe na novu okolinu, prođe što bezbolnije. Brižan i odgovoran vlasnik, svakom će štenetu pomoći da stvori povjerenje i osjeća se sigurno i zaštićeno. Za početak je jako važno znati nekoliko osnovnih stvari:

 

osigurajte mu posebno mjesto u kući: Važno je pse od malih nogu učiti da imaju svoje mjesto u domu, nabavite mu krevetić i igračke.


svježa voda: Pas bi na svom mjestu trebao uvijek imati zdjelicu sa svježom vodom.


redovito šetanje i socijalizacija: Štencima u početku treba vremena da nauče obavljati nuždu na za to određeno mjesto, a redovitim šetnjama polako ćete ga navikavati na svijet oko njega kojem će se kasnije veseliti.


treniranje: Treniranje je zabavan, ali težak posao - morate ih naučiti svemu: od obavljanja nužde do navikavanja na povodac. Ako imate vremena i strpljenja, otkrit ćete da je njihova transformacija uistinu predivna i sav uloženi trud pomoći će vam izgraditi veliku povezanost sa svojim štencem.


kvalitetna prehrana: Kvalitetna prehrana od malih nogu jedna je od najvažnijih stavki na koje morate misliti. Važno je da je uravnotežena i optimalna i da sadrži sve što je potrebno vašem štencu za pravilan razvoj.

 


Kvalitetna prehrana od malih nogu

Pravilna i uravnotežena prehrana važna je u svakoj fazi razvoja psa, a s njom treba krenuti od malih nogu. U prvih pet mjeseci života, njihov imunitet se tek gradi i tada je jako važno čime ih hranimo. Pro Plan Puppy OPTISTART osmislili su veterinari i nutricionisti pa on u sebi, uz sve znanstveno dokazano dobre sastojke koji osnažuju zube, kosti i mišiće štenaca, sadrži i moćan sastojak imuniteta, kolostrum. Kolostrum je prvo majčino mlijeko koje mladuncima stvara imunitet, jača njihovu prirodnu obranu, čini ih otpornijima i omogućuje im optimalan rast i razvoj. Brojna istraživanja pokazuju da upravo ova formula povećava imunološki odgovor za do 50%. Vlasnicima je sve više bitno da se i njihovi ljubimci kvalitetno hrane, a sve se više povećava svijest o tome koliko to može utjecati na njihov rast i razvoj. Neka prehrana vašeg psa bude uravnotežena od samih početaka kako bi se uspjeli razviti u zdrave i velike pse. Neki štenci mogu imati i specifične potrebe, pa su upravo zato stručnjaci iz Purine razvili ,,asortiman PRO PLAN formula za osjetljivu kožu, za štence malih i srednjih pasmina,  za štence velikih pasmina atletske građe, štence robusne građe, kao i za skotne kuje i one koje doje... Sva hrana napravljena je od visoko kvalitetnih sastojaka, s vitaminima i ključnim hranjivim tvarima važnima za razvoj vašeg psa.


Novi član u obitelji

Od dovođenja štenca u kuću do promatranja i sudjelovanja u njegovom rastu i razvoju, odgovorno vlasništvo jedno je od najljepših iskustava. Našom ljubavlju, život im doista možemo učiniti ljepšim, a ako ste se odlučili na udomljavanje, učinit ćete dobro djelo i uljepšati jedan život. Svima koji udome štene iz Udruge Indigo između 28.4. i 20.5. Purina i Udruga Indigo osigurat će besplatnu školicu za njihovo novo štene u trajanju od 2 tjedna + hranu za štence Purina Pro Plan Puppy OPTISTART.  (PR)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SAVJETI KAKO PRAVILNO ODABRATI

Keramičke pločice trebaju biti lijepe, ali moraju - trajati

2

VRIJEME JE ZA SEZONSKU PROMJENU ODJEĆE

Proljetno čišćenje ormara nije bauk

3

INTERIJER PRAKTIČNI I INOVATIVNI DETALJI

Ocrtavaju vašu osobnost i prostoru daju identitet