Osijek
OSIGURANA SREDSTVA ZA PODUZETNIČKE ZONE

Ministrica Tramišak donijela 27 milijuna
Objavljeno 21. travnja, 2021.
U utorak je uručeno osam ugovora za projekte iz poziva “ITU - Unaprjeđenje poduzetničke infrastrukture” za osječko područje

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Nataša Tramišak u utorak je u Osijeku uručila osam ugovora za projekte iz poziva "ITU - Unaprjeđenje poduzetničke infrastrukture urbane aglomeracije Osijek" čija je ukupna vrijednost više od 57 milijuna kuna, od čega su 27,7 milijuna kuna nepovratna sredstva. Uručivanju ugovora održanom u velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku nazočili su župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric.

Šest km kanala
- Prije nekog vremena potpisali smo i vrijedan ugovor o izgradnji Gospodarskog centra, također iz mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja, čija je vrijednost 45 milijuna kuna nepovratnih sredstava iz EU fondova, a s ovih 27 milijuna kuna na područje grada Osijeka i okolice slit će se više od 70 milijuna kuna europskog novca za poticanje daljnjeg razvoja gospodarstva i poduzetništva na ovom području. Kvalitetni projekti i poduzetnička poslovna infrastruktura preduvjet su za razvoj mikro i malih poduzetnika te su snažan zamašnjak mladima da se ohrabre u pokretanju vlastitog poslovanja, ponajprije u sektorima informacijsko-komunikacijskih tehnologija, ali i mnogim drugim djelatnostima - rekla je ministrica Nataša Tramišak.

U konkretnom slučaju za grad Osijek riječ je o financiranju projekata izgradnje oborinskih voda ekoindustrijske zone Nemetin.

- Riječ je o projektu vrijednom 19,7 milijuna kuna, od kojih ćemo šest milijuna kuna dobiti iz ovog fonda. Riječ je o nešto više od 6000 metara kanalske mreže koja će biti izgrađena do 30. lipnja ove godine. Popunjavanje prve faze je pred samim krajem i od 25 parcela u prvoj fazi već su sklopljeni ugovori za 23 parcele na kojima će poslovati 15 tvrtki. Još dvije parcele su ostale, a javni poziv za drugu fazu ići će do kraja godine - pojasnila je dogradonačelnica Osijeka Žana Gamoš.

Sredstva za BIOS
Još jedan osječki projekt je i onaj Poduzetničkog inkubatora Bios, koji je dobio sredstva za opremanje hardverskog laboratorija.

Župan Ivan Anušić naglasio je kako je ovo samo još jedna potvrda da je rezime onoga što se radilo u protekle četiri godine za njegova mandata vrlo vidljiv i jasan, pa i kroz ove projekte i novce koji se sada slijevaju u Osječko-baranjsku županiju.

- Iznimno sam zadovoljna jer prednjačimo i u povlačenju novca iz fondova Europske unije i u realizaciji velikih i srednjih i malih projekata jer je ovo dokaz da je svakoj općini i gradu pružena jednaka prilika. Ovdje su novac dobili svi koji su na natječaje reagirali i prijavili se, bez obzira na to kojoj političkoj opciji pripadaju. Meni je bitan ravnomjeran razvoj cijele županije - naglasio je župan Anušić.

Nefreteta Z. Eberhard
Osigurana sredstva iz ITU mehanizma
Ugovore za korištenje sredstava u utorak u Osijeku potpisao je Grad Belišće za izgradnju poduzetničkog inkubatora, potom Općina Darda za proširenje Industrijske zone Darda, a načelnik općine Darda Anto Vukoje naglasio je kako je projekt u vrijednosti od 2,5 milijuna kuna. Općina Kneževi Vinogradi za razvoj i unaprjeđivanje Poslovno-poduzetničke zone Kneževi Vinogradi, Valpovački poduzetnički centar za izgradnju Agroparka, ali i Grad Valpovo za izgradnju poduzetničkog centra, kao i Općina Čepin za izgradnju poslovne zgrade Agroparka.
Možda ste propustili...

VIRTUALNA ŠETNJA SKLONIŠTIMA ZA PSE

Neodoljive njuške čekaju svoj dom

GRADSKI POSJEDI TRAŽE NOVOG VLASNIKA

Zašto Grad prodaje 379 m2 u središtu baš uoči izbora?

PROGRAM NOSI ŠEST ECTS BODOVA

Online ljetna škola na Sveučilištu u Pečuhu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MIRA I DRAGUTIN KERŽE OBNOVILI BRAČNE ZAVJETE

Pozlatili 50 bračnih godina

2

DA PUKNEŠ K’O KOKICA: PRIČA O ZAKUPU POVRŠINA KOD ZOO-A

Tko je tu lud? S jedne strane ograde
najam 4620, s druge samo 800 kuna!

3

ENTUZIJAZAM I UPORNOST

Kreativci iz Gacke osnažuju kulturu već deset godina