Regija
JUČER POČELI UPISI, DO PODNEVA UPISANO 26 DJECE

Vrtić se otvara 3. svibnja, može primiti 50 mališana
Objavljeno 20. travnja, 2021.
GRADIŠTE

U ponedjeljak, 3. svibnja, svoja vrata otvara Dječji vrtić “Mali svijet” u Gradištu. Smješten je u prizemlju novouređenog Centra za djecu, odrasle i umirovljenike u središtu sela.

Za projekt rekonstrukcije zgrade bivšeg Društvenog doma Općini je iz EU poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj iz Mjere 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu” odobreno 7.428.000 kuna. Namjera općinskih čelnika bila je s pomoću EU sredstava oživiti taj prostor i staviti ga u funkciju društvene nadgradnje. Iz općinskog su proračuna osigurana dodatna 1,2 milijuna kuna. U novom, moderno uređenom i opremljenom prostoru djeca će imati odlične uvjete za boravak, a odgojiteljice za kvalitetan rad s mališanima.

- Cilj nam je bio našim najmlađim sumještanima omogućiti kvalitetne uvjete za rast i razvoj, kao što to imaju i njihovi vršnjaci diljem Hrvatske i vjerujem da smo u tome uspjeli. U vrtiću će se provoditi razne aktivnosti učenja u timu i socijalizacija, što je vrlo važno za dugoročnu dobrobit djeteta - kaže načelnik Srećko Papac.

Kapacitet je 50 djece vrtićke dobi od tri do šest godina, a anketa koju je Općina provela među roditeljima pokazala je da je 90 posto njih zainteresirano za pohađanje vrtića.

Jučer su počeli upisi, a od ravnateljice-odgojiteljice Snježane Ivić doznajemo da je već do podneva upisano 26 mališana.

- Od jutros je odaziv roditelja iznenađujuće dobar i jako smo zadovoljni. Već smo prvog dana napunili jednu grupu i možemo planirati upis još jedne skupine od 25 mališana, a tada bismo zaposlili još dvije odgojiteljice - ističe Ivić. Uz nju su za sada zaposlene još jedna odgojiteljica te servirka-spremačica.

- Jako se veselimo, ovo je prvi put u povijesti Gradišta da se otvara ovakva ustanova i svi su na neki način uzbuđeni i ushićeni. To će za našu djecu, ali i njihove roditelje, jako puno značiti, i s početkom rada dječjeg vrtića otvaramo novu stranicu u povijesti našeg sela - poručuje.

Ovisno o mogućnostima Općine, nastojalo se roditelje što manje financijski opteretiti. Njihov udio sufinanciranja u ekonomskoj cijeni boravka djeteta u vrtiću iznosi 485 kuna.

Općina će preko javne nabave odabrati dobavljača koji će dostavljati kuhane obroke za Dječji vrtić “Mali svijet”.
M. Lešić Omerović
Možda ste propustili...

HRVATSKA PČELARSKA SLUŽBA 112 U VSŽ-U

Odlutale rojeve pčela uklanjaju i zbrinjavaju

Najčitanije iz rubrike