Mozaik
U PLANU SU I DVA PROLJETNA KONCERTA

Hvaljeni album Sare Renar
“Šuti i pjevaj” objavljen i na CD-u
Objavljeno 19. travnja, 2021.

Nekoliko glazbenih kritičara album “Šuti i pjevaj” Sare Renar već je proglasilo njezinim najboljim u karijeri, a sada je ovaj mračni, ali i najangažiraniji i najglasniji uradak do sada stigao i na CD. Zlatko Gall za Mixer.hr kaže kako je ovo “album koji i zvučno i lirički obuhvaća ludilo, strah i nadu koju svi proživljavamo”, a Dubravko Jagatić u Nacionalu piše kako “zbog hrabrosti zaslužuje samo pohvalu i može biti putokaz brojnim glazbenicama i glazbenicima da istražuju i stvaraju nešto svoje, originalno i lijepo”. Karlo Rafaneli za Music Box ističe da je “višeznačnost bila i dosadašnji zaštitni znak autoričinog rada, samo je sad hrabrijim, istodobno čvršćim i riskantnijim aranžmanima dobila novi instrumentalni okvir”, dok Vedran Harča na Ravno do dna zaključuje da je “Sara snimila, ako već ne najbolji, onda svakako najvažniji domaći album godine.”

 

 Ono što je Saru dočekalo nakon koncertne krize jest činjenica da će u klubu Aquarius u Zagrebu album predstaviti i uživo, čemu se posebno raduje. Koncert će se održati u petak, 14. svibnja u sklopu akcije “Jer svirati se mora” potaknute od Hrvatske glazbene unije i Ministarstva kulture i medija RH. Prostrana otvorena terasa Aquariusa u ugodnom ambijentu Jaruna pravo je mjesto za istinsko uživanje u glazbi, uz poštovanje svih epidemioloških mjera propisanih zbog pandemije COVID-19.

- Rad na albumu obilježen je pandemijom i raditi koncerte u ova suluda vremena poseban je izazov, ali i golema motivacija. S obzirom na to da je ipak riječ o promociji albuma i premijernom izvođenju nekih pjesama, ovom nastupu pristupam s posebnom pažnjom i koncert će biti u nešto širem sastavu glazbenika na pozornici, što me posebno veseli. A ako sam u nešto još uvjerenija nego prije, to je da nam je muzika svima potrebna kao i taj poseban prijenos energije uživo. S nestrpljenjem iščekujem nastup i radost dijeljenja glazbe s publikom - rekla je Sara, koja je osim zagrebačke koncertne promocije najavila i koncert u Šibeniku na lokaciji poduzetničkog inkubatora Trokut, a u organizaciji kluba Azimut. Koncert će se održati 30. travnja.

Uskoro će biti poznato više informacija o pitanju ulaznica, a do tada možete posjetiti jednu od prodavaonica Croatia Recordsa i kupiti novi album Sare Renar. Možete ga kupiti i preko webshopa Croatia Recordsa. T.K.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZ VIVA ŠKOLE FILMA U VUKOVARU U SARAJEVO

Predstavljat će Hrvatsku

2

OSJEČANKA NASTUPA NA CMC FESTIVALU

Noelle u novoj energičnoj
pjesmi poručuje “Ne laži”

3

Vojko V i Grše opjevali “Mamiće”