Mozaik
MATIJA CVEK OBJAVIO SVOJ DEBITANTSKI ALBUM “IZBIRLJIVO I SLUČAJNO”

Nadam se da će ga publika voljeti, jer rađen je s ljubavlju
Objavljeno 19. travnja, 2021.
Svaki ton ovog albuma je na mjestu, a pjesme su stvarane bez kalkulacije

Pune tri godine predanog rada i interakcije s publikom dovedene su do vrhunca i jedan san je ispunjen: Matija Cvek predstavlja svoj prvi album "Izbirljivo i slučajno".

Kada je prije tri godine predstavio pjesmu "Visine", neosporan talent i golema energija, vidjela se u mladom pjevaču koji je tada tek započinjao svoju karijeru. No tek će poslije biti sasvim jasno da u ovom mladom autoru postoji mnogo više od samog potencijala. Svi su bili suglasni u jednom; Matija Cvek će postići veliki uspjeh. I upravo se to dogodilo. Iza "Visina", uslijedile su pjesme koje su se redom promaknule u radijske hitove.

Niz hitova

Pjesme "Praviš me ludim", duet s TBF-om "Probudi se, pokreni se", "Drama", "Plaža" bile su pjesme koje su pozivale na ples. Za pjesmu "Nasloni se" koju je Matija Cvek snimio s Matijom Dedićem, mnogi su rekli da je jedna od najljepših domaćih balada dosad snimljenih. Onda je Matija predstavio pjesmu "Blizu (69)", koja je, kao i njezina prethodnica, mjesecima vladala radijskim eterom, a fanovi su s nestrpljenem iščekivali nove pjesme jer su znali da od Matije mogu očekivati još više. I onda su se dogodile "Ptice". Matija je još jednom dokazao da je nepobjedivi majstor balada. Ni nakon četiri mjeseca od izlaska, "Ptice" ne silaze s popisa najemitiranijih pjesama u radijskom eteru. S tom je pjesmom osvojio titulu hita mjeseca siječnja za Glazbenu nagradu Cesarica i s njom će nastupiti i na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu.

 


Kao sukus svega što se događalo protekle tri godine, Matija danas u rukama drži svoj album prvijenac.

- Djeluje pomalo nestvarno držati svoj album prvijenac u rukama i zatvoriti proces trogodišnjeg, strpljivog i predanog rada.

Ovim putem zahvalit ću svojim suradnicima, prije svega Alanu Doviću, producentu i koautoru većine pjesama koji je svojom energijom, znanjem i trudom obilježio moj prvi album. Mislav Žabarović koautor je pjesama "Visine" i "Blizu (69)", za koju je produkciju radio Edin Tahirović. Sinergija i razumijevanje obilježili su naš stvaralački proces i na tome im najveća hvala. Hvala i svim glazbenicima, našim prijateljima koji su ostavili tračak svog talenta i znanja na ovom albumu. Hvala Miji Milovčić na kontroli projekta te ažurnom i pravovremenom vodstvu. Hvala cijeloj ekipi Menarta na povjerenju, ulaganju i ljubavi prema nastalim pjesmama i kompletnom albumu. Hvala Peri Vojkoviću na fenomenalnom artworku i odličnom dizajnu albuma. Imao sam čast raditi s predivnim ljudima i na tome sam neizmjerno zahvalan. Nadam se da će publika ovaj album voljeti bar približnom ljubavlju kojom je on stvaran - rekao je Cvek.


Rasprodano!
Kako bi zahvalio svojoj vjernoj publici što su ga podržavali od samih početaka, Matija je obećao nagraditi prvih 50 fanova tako što im je potpisao album. No, sama najava izlaska albuma izazvala je golem interes, pa je svih 50 potpisanih primjeraka rasprodano u samo 10 minuta. Kao zahvalu za golemu podršku Matija je na kraju potpisao albume svima koji su CD naručili u tjednu prije službenog izlaska.

Velik doprinos ovom albumu donio je i Alan Dović, koautor većine pjesama i producent albuma "Izbirljivo i slučajno".

- Matija je jedan od najboljih pjevača svoje generacije, koji uz odlične vokalne sposobnosti ima i veliki talent za skladanje. Kroz tri godine koautorskog i producentskog rada stvarali smo urbani zvuk koji je prihvaćen od publike, a opet odiše kvalitetom. Stoga i naziv "Izbirljivo i slučajno" jer je svaki ton ovog albuma na mjestu, a pjesme su stvarane bez kalkulacije, iskreno i osobno. Imali smo čast da na albumu sudjeluju mnogi glazbenici, vrhunski profesionalci i naši prijatelji koji su utkali svoju vještinu u pjesme.

Vjerujem da je ovaj album zaokružena cjelina jedne rijetke i divne glazbene priče, a opet tek početak i naznaka što sve čeka Matiju Cveka", rekao je Alan Dović

Album "Izbirljivo i slučajno" od danas je dostupan u Menart Multimedijalnoj knjižari u Avenue Mallu i u svim ostali CD shopovima, a uskoro će biti u ponudi i na LP-ju.

Tanja Kvorka
proces
ALBUM

JE RAĐEN

3 GODINE
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZ VIVA ŠKOLE FILMA U VUKOVARU U SARAJEVO

Predstavljat će Hrvatsku

2

Vojko V i Grše opjevali “Mamiće”

3

TUZLANSKA HIPHOPERICA U SURADNJI S ROOTSINSESSION

Sassja razveselila s “Ljubi seka”