Regija
GRAD SUFINANCIRA POSLODAVCE

Nova zapošljavanja pripravnika u Županji
Objavljeno 16. travnja, 2021.
ŽUPANJA - Nastavljajući pozitivnu praksu iz prethodnih godina, Grad Županja ovih će dana raspisati natječaj za zapošljavanje petero pripravnika - troje ekonomista te po jednog pravnika i prvostupnika koji će u gradskoj upravi dobiti priliku steći prvo radno iskustvo.

- U Gradu i gradskim tvrtkama nastojimo učiniti sve što možemo. Pozivam i druge poslodavce da pokažu solidarnost, da zaposle mlade školovane ljude i omoguće im odrađivanje pripravničkog staža i ulazak na tržište rada - apelira gradonačelnik Davor Miličević. A Grad će im nastojati maksimalno pomoći. Svaki će pripravnik, koji si uspije riješiti posao u jednoj od pet velikih tvrtki - u Domilu, Slavoniji, Sladorani, Tvinu ili Same Deutz Fahru, dobiti 100 posto sufinanciranje pripravničkog staža od Grada. A ostalim tvrtkama koje zaposle pripravnike Grad će isplatiti po 40.000 kuna kako bi budućim poslodavcima olakšali zapošljavanje i smanjili udio sufinanciranja za svakoga od njih.

Na stopostotno sufinanciranje Grad se odlučio zato što je riječ o tvrtkama od kojih potražuje znatna sredstva za komunalnu naknadu i na taj će im način omogućiti "prebijanje" dijela duga.

No, unatoč stimulativnim mjerama koje su na raspolaganju već nekoliko mjeseci, a kojima im se nastoji maksimalno izići u susret i pomoći mladima, Miličević nam razočarano otkriva da je interes poslodavaca za zapošljavanje pripravnika izostao. Do sada je zaposlena samo jedna osoba, u Sladorani, a Grad je s tvornicom napravio ugovor i u cijelosti će financirati odrađivanje pripravničkog staža.

Gradonačelnik smatra da je vrlo bitno mladima dati priliku da steknu iskustvo u struci u kojoj su se školovali, da im se nakon odrađivanja pripravničkog staža možda otvori i mogućnost zapošljavanja, da u svome gradu ostanu živjeti i raditi. Poziva poslodavce da pokažu senzibilitet i socijalu osjetljivost prema mladima i nezaposlenosti kao gorućem problemu.

Podsjeća da je Grad Županja među prvima u RH krenuo s programom zapošljavanja pripravnika kroz koji je u proteklih nekoliko godina prošlo više od 200 mladih osoba. Svi su oni položili državni stručni ispit, stekli određeno iskustvo, a većina ih je uspjela pronaći i stalan posao. I drugim mjerama u Gradu pokušavaju pomoći sugrađanima.

Višestruko su povećali porodiljne naknade, financijski pomažu učenike u opremanju za školu, svim redovnim studentima osigurana je gradska stipendija... M.L.O.
U pet velikih tvrtki u cijelosti financira odrađivanje staža, drugima po 40.000 kn za svakog pripravnika
5

pripravnika bit će zaposleno u gradskoj upravi, Miličević poziva poslodavce da pokažu senzibilitet prema mladima
Možda ste propustili...

OČEKUJE SE NASTAVAK PROJEKTA

Do jeseni početak radova na jezeru

OBJAVLJENE ZBIRNE LISTE ZA IZBOR ČLANOVA GRADSKOG VIJEĆA I GRADONAČELNIKA

GIP odbio Vinkovićevu kandidaturu

Najčitanije iz rubrike