Regija
INVESTICIJE U MJESNE DOMOVE NA PODRUČJU GRADA PLETERNICE

Ratkovica i Sulkovci imat će suvremene društvene domove
Objavljeno 14. travnja, 2021.

PLETERNICA - Ratkovica će uskoro dobiti novi društveni dom površine oko 160 četvornih metara s pristupnom cestom, a pri kraju je i provedba projekta Energetska obnova zgrade DVD Sulkovci, jedan od devet projekata koje provode na području grada Pleternice. Ova dva naselja obišle su gradonačelnica Antonija Jozić i direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Marija Šarić.


Dom u Ratkovici je na lokaciji pored mjesnog dječjeg igrališta te će zajedno činiti jezgro društvenog okupljanja stanovnika svih uzrasta. Riječ je o projektu vrijednom oko milijun kuna u sklopu kojeg će biti izgrađena i pristupna cesta, a sredstva su osigurana iz proračuna grada Pleternice.

“Na inicijativu mjesnog odbora i predsjednika Josipa Baltića, Grad Pleternica je prošle godine ishodio građevinsku dozvolu te krenuo s izgradnjom ovog društvenog doma čija je vrijednost oko milijun kuna, ako uzmemo u obzir izgradnju te opremanje i vanjsko uređenje tek treba uslijediti – dakle, pristupne ceste i parkirališta ispred objekta kako bi sve bilo jedna zaokružena cjelina. Naravno, u dom dolazi i kompletna oprema koja će služiti svim mještanima naselja Ratkovica za sve njihove društvene aktivnosti” , izjavila je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić.

Završava se i projekt energetske obnove zgrade DVD Sulkovci, čiji je nositelj Grad Pleternica, a sufinanciran je iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Vrijedan je 607.619 kuna, a sufinanciran je sredstvima EU u iznosu od 379.475 kuna. Korisnici zgrade, članovi DVD-a, mještani i predstavnici raznih udruga, dobit će ugodnije mjesto za svoje aktivnosti i  boravak.

Direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Marija Šarić ističe da je to jedan od devet projekata koje provode na području grada Pleternice. Prije nekoliko godina obnovljeno je šest objekata, a već se priprema i projektna dokumentacija za nove objekte. (B.S.T.)

Možda ste propustili...

ŽUPA MUČENIŠTVA SV. IVANA KRSTITELJA U ŽUPANJI

Crkva će svoj 225. rođendan proslaviti potpuno obnovljena

UNAPRIJEDIT ĆE PROIZVODNJU I TURISTIČKU PONUDU GRADA

Obnovljena vinarija Stari podrum dobit će novu opremu i kušaonicu

Najčitanije iz rubrike