Kultura
GRADSKOJ KNJIŽNICI VIROVITICA ODOBRENI PROJEKTI NA NATJEČAJIMA MINISTARSTVA

Formirat će se zbirka Igroteke
Objavljeno 14. travnja, 2021.
Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica odobrena su dva projekta na natječajima Ministarstva kulture i medija za 2021. Riječ je o projektima nabave informatičke opreme za koju je dobila deset tisuća kuna te isti iznos za projekt Igroteka. U cilju proširenja usluga, programa i sadržaja za predškolsku djecu virovitička Knjižnica će tako formirati zbirku Igroteke koja će omogućiti korisnicima, djeci i roditeljima pristup različitim edukativnim igračkama. Osim korištenja igračaka u prostoru knjižnice, mališani će moći posuditi igračke kako bi se njima mogli igrati kod kuće.

- Ciljevi programa Igroteke su učiniti kvalitetnu igračku dostupnom svakom djetetu te pružiti djeci širok izbor različitih edukativnih, društvenih i ostalih igračaka potrebnih za njihov razvoj. Jednako tako želimo kod djece razvijati naviku posuđivanja te poticati potrebu za dolaskom u knjižnicu po igračku, a poslije i po knjigu. Osim za djecu Igroteka pomaže i roditeljima da nauče sami procijeniti kvalitetnu igračku - objasnili su iz Knjižnice. Pravila posudbe igračaka bit će jednostavna, na dječju iskaznicu će se moći posuditi dvije igračke na dva tjedna, svaka igračka će se prije posudbe dezinficirati, njezini dijelovi će biti prebrojeni i spremljeni u vrećicu. Posudba prvih igračaka planira se u prosincu 2021. godine.

Inače, Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica do sada je na natječajima Ministarstva kulture i medija RH za 2021. potpisala ugovore o dodijeljenim sredstvima za sedam projekata u ukupnom iznosu od 245.600 kuna. Uz Igroteku i projekt nabave informatičke opreme, potpisani su i ugovori za projekte: ”Uz Miku i Virku kroz Zavičajnu zbirku” u iznosu od 1000 kuna, ”Jezici naših manjina” u iznosu od 2600 kuna, ”Viroliber” u iznosu od 2000 kuna, ”Nabava knjižnične građe” u iznosu od 210.000 kuna, ”Digitalizacija zavičajne periodike - Virovitički list” u iznosu od 10.000 kuna. Očekuju se još rezultati ”Poziva za predlaganje programa koji potiču čitanje i razvoj čitateljske publike u RH za 2021.” na kojemu je prijavljen projekt ”BOOKiranje – za djecu i mlade”.

- Time je okončan ovaj ciklus prijava na pozive Ministarstva kulture i medija, te se započinje razvoj ideja i koncepata novih aktivnosti, programa i sadržaja – zaključuju iz Knjižnice. V.Grgurić
Možda ste propustili...

BRUNO MILIĆ: "DVADESET PET STOLJEĆA URBANE KULTURE NA TLU HRVATSKE"

Jedno poglavlje posvetio Vukovaru

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BOŠKO PEŠIĆ OSNIVAČ ESTETIČKOG LABORATORIJA FFOS-A

Kao filozofija umjetnosti estetika svoje iskustvo vraća izvornoj namjeri

2

MINISTRICA NINA OBULJEN KORŽINEK POSJETILA VUKOVARSKO-SRIJEMSKU ŽUPANIJU

Vinkovačka će knjižnica biti primjer kako treba dalje razvijati knjižničku mrežu

3

MUZEJ U UČIONICI - MUZEJ NA DLANU

MLU: Ne samo mjesto kulture nego i učenja