Regija
GRADSKO VIJEĆE SLATINE

I posljednja sjednica održana je bez gradonačelnika
Objavljeno 10. travnja, 2021.
SLATINAU Slatini je održana izvanredna sjednica Gradskog vijeća, koja je zakazana za 29. ožujka, ali je na zahtjev predsjednika Kluba vijećnika oporbene koalicije HDZ-HSLS Josipa Hetriha odgođena jer nije bio prisutan gradonačelnik Denis Ostrošić, od koga su se očekivali odgovori na neka važna pitanja.


Predsjednik Gradskog vijeća Dario Vrbaslija sazvao je novu izvanrednu sjednicu za 9. travnja, i ona je održana, premda gradonačelnik ni ovaj put nije bio prisutan. Zato su s dnevnog reda skinute rasprave i donošenje odluka o II. izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja grada Slatine i III. izmjenama i dopunama Urbanističkog plana uređenja grada Slatine, a na dnevnom redu ostale su samo izmjene i dopune Statuta grada Slatine te pitanja i prijedlozi.


Točke dnevnog reda o Prostornom i Urbanističkom planu uređenja grada Slatine izostavljene su zbog njihove važnosti i bit će na dnevnom redu novog saziva Gradskog vijeća nakon lokalnih izbora, a izmjene i dopune Statuta Grada Slatine usvojene su jednoglasno. Tom odlukom smanjuje se broj članova predstavničkog tijela u odnosu na sadašnji, a smanjuje se i broj zamjenika gradonačelnika pa će u sljedećem sazivu gradonačelnik Slatine imati samo jednog zamjenika.


Nezadovoljstvo ponovnim nedolaskom gradonačelnika Denisa Ostrošića na sjednicu Gradskog vijeća izrazio je vijećnik Josip Hetrih:


– Gradonačelniku smo htjeli postaviti pitanja o projektu „Slatina sveučilišni grad“. S obzirom da je gradonačelnik više puta govorio da nije potpisivao nikakve zadužnice za taj projekt, zanima nas je li to istina i jesu li stvarno potpisivane nekakve zadužnice. To pitanje postavljali smo više puta, ali nismo dobili nikakav konkretan odgovor i iskreno se bojimo da je istina suprotna. Ako je, to je za Slatinu, nažalost, jako loša stvar jer bi veliki dug mogao ostati na Gradu.


Hetrih je pojasnio da je traženo izuzeće točaka dnevnog reda o izmjenama i dopunama Prostornog i Urbanističkog plana grada Slatine jer vijećnici koalicije HDZ-HSLS smatraju da su one iznimno važne, te da nema smisla odlučivati o njima bez prisutnosti gradonačelnika, koji je i predlagatelj.
– To su prevažne točke za naš grad da bi se takve odluke donosile na posljednjoj, posebno ne na izvanrednoj sjednici Gradskog vijeća, nego se takve odluke trebaju donositi u njegovu novom sazivu, poslije lokalnih izbora – rekao je vijećnik Josip Hetrih.


Petar Žarković
Možda ste propustili...

U VALPOVAČKOM I NAŠIČKOM PERIVOJU

S vodičem istražite park i zabavite se

VINOGRADARSTVO I VINARSTVO NA ISTOKU

Na 1600 ha zasađeno je 4,5 milijuna trsova

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana