Regija
KOORDINATORI PET SLAVONSKIH ŽUPANIJA

Definiranje projekata koji će se financirati od 2021. do 2027. godine
Objavljeno 10. travnja, 2021.
NOSKOVCI

Regionalni koordinatori pet slavonskih županija, ujedno i članovi tima za izradu teritorijalne strategije Panonske Hrvatske, sastali su se u Posjetiteljskom centru Dravska priča u Noskovcima.

Panonska Hrvatska jedna je od četiri neadministrativne jedinice statističke regije HR NUTS 2 (Jadranska Hrvatska, Zagreb, Sjeverna Hrvatska i Panonska Hrvatska), nastale grupiranjem županija kao administrativnih jedinica niže razine. Uz pet slavonskih županija, u nju se ubrajaju Bjelovarsko-bilogorska, Sisačko-moslavačka i Karlovačka županija. To su županije koje su po razvijenosti ispod 45 posto prosjeka EU-a i u sljedećem programskom razdoblju moći će osigurati veće potpore poduzetnicima. Teritorijalna strategija je u fazi izrade u suradnji sa Svjetskom bankom i Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU, a u organizaciji Razvojne agencije Virovitičko-podravske županije Vidra.

Jedna od tema sastanka bilo je definiranje međužupanijskih regionalnih projekata koji će se financirati u financijskom razdoblju od 2021. do 2027. godine iz sektora poljoprivrede, turizma te prehrambeno-prerađivačkog, drvno-prerađivačkog, ICT i metaloprerađivačkog sektora.

Ravnateljica Razvojne agencije Vidra Emina Kovač istaknula je Posjetiteljski centar Dravska priča kao primjer dobre prakse dugogodišnjeg rada i ulaganja kroz korištenje EU sredstava iz brojnih projekata, pa su sudionici sastanka razgledali sadržaje za posjetitelje iz multimedijskog postava Dravske priče.

P. Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike