Crna kronika
SUMNJIČE IH ZA 32 KAZNENA DJELA

Lagali da su se izgubili pa krali
Objavljeno 8. travnja, 2021.
Za 32 kaznena djela zagrebačka je policija osumnjičila 20-godišnjaka, dvije ženske osobe u dobi od 20 i 19 godina te jednu maloljetnu osobu. Četvorka je osumnjičena da je tijekom srpnja, studenoga i prosinca 2020. godine te tijekom veljače i ožujka 2021. godine u različitim kombinacijama na području Novog Zagreba prilazili oštećenim osobama na ulici, u autobusima te čak i u zgradi, gdje bi svojim tijelima zaklanjali pogled ostalim građanima kako bi jedna od osumnjičenih osoba mogla ukrasti novčanike, mobitele i ostalo.


- Tako su čak 25 puta prišli oštećenim osobama te su u 23 navrata uspjeli ukrasti im novčanike ili mobitele, dok su dva puta bili primijećeni od strane građana ili oštećenih osoba, a što ih je navelo da od krađe odustanu, dok su tijekom jednog djela čak i prerezali remenje torbice kako bi je ukrali. Nakon što bi oštećenim osobama uzeli novčanike, obično bi iz njih zadržali novac, a novčanike odbacili, a u sedam navrata nakon otuđenja novčanika na bankomatima su podizali novac, a u čemu nisu svaki put uspijevali. Tijekom počinjenja djela osumnjičene osobe su od oštećenih, kako bi skrenule njihovu pozornost, tražile upute kako doći do određenog mjesta ili bi na drugi način okupirale njihovu pažnju kako bi dovršile svoje naume u činjenju kaznenih djela. Ukupna materijalna šteta nastala ovim djelima iznosi oko 35.320 kuna - doznajemo iz Policijske uprave zagrebačke. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja posebno je izvješće o ovom slučaju dostavljeno Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Velikoj Gorici.

Jedna je krađa, nakon dvomjesečne istrage, riješena i na osječkom području. Osječka policija je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičila 59-godišnjaka da je još 7. veljače u poslijepodnevnim satima na benzinskoj postaji u Osijeku potajice ukrao novčanik s osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem 32-godišnjaka. Vlasnik je, kako navode iz Policijske uprave osječko-baranjske, krađom oštećen za nekoliko tisuća kuna. Nakon podnošenja kaznene prijave protiv 59-godišnjeg muškarca, Policijska uprava osječko-baranjska o ovoj je krađi dostavila posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku. S.Lacić
Možda ste propustili...

ISPRED STUDENTSKOG DOMA U OSIJEKU

Studentu ukrao dijelove bicikla

KRAĐA "TEŠKA" DESETKE TISUĆA KUNA

Lopov iz kamiona ukrao spremnike s herbicidom

NESREĆA S MATERIJALNOM ŠTETOM

Sudar po dva automobila i kamiona na obilaznici

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VIŠNJEVČANKU TRAŽE OD 26. TRAVNJA

Nestala je Marijana Sivić (16)

2

LOPOVLUK U ŠUMI KOD NAŠICA

Ukrali 600 litara dizela iz sedam radnih strojeva

3

PRIJAVLJEN 35-GODIŠNJAK

Staricu srušio na tlo, a muškarca udario