Osijek
ISPLATA NOVČANE POTPORE

Grad Osijek od travnja u sustavu e-Novorođenče
Objavljeno 8. travnja, 2021.
Rok za podnošenje zahtjeva na novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta je godinu dana

Grad Osijek i Ministarstvo pravosuđa i uprave potpisali su Sporazum o sadržaju i načinu razmjene podataka kod podnošenja zahtjeva za isplatu novčane potpore kojim je Grad Osijek uključen u sustav e-Novorođenče, izvijestila je na svojim mrežnim stranicama gradska uprava.


Usluga e-Novorođenče, između ostaloga, roditeljima omogućuje podnošenje zahtjeva Gradu Osijeku radi ostvarenja prava na novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta. Prednost je podnošenja zahtjeva za ostvarenjem prava na novčanu pomoć po rođenju djeteta putem usluge e-Novorođenče u tome što roditelji ne moraju dolaziti osobno dostavljati zahtjev i svu potrebnu dokumentaciju, nego će sve to moći učiniti na jednom mjestu prilikom same prijave djeteta u Matičnom uredu, ili putem sustava e-Građani kroz usluge e-Novorođenče.


Slijedom navednoga, od 1. travnja 2021. roditelji mogu zahtjev na novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta podnijeti: prilikom prijave novorođenog djeteta u Matični ured, u kojem će slučaju matičar upoznati roditelje s pravom na ostvarivanje jednokratne novčane pomoći te, ako ispunjavaju uvjete, putem aplikacije e-Novorođenče proslijediti Gradu Osijeku zahtjev na rješavanje; prijavom u sustav e-Građani, kroz uslugu e-Novorođenče.


Pravo na novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta ostvaruje jedan od roditelja pod uvjetom da ima neprekidno prijavljeno prebivalište u gradu Osijeku najmanje devet mjeseci neposredno prije rođenja djeteta, i da novorođeno dijete ima neposredno nakon rođenja prvo prijavljeno prebivalište na području grada Osijeka.
Visina novčane pomoći za opremu novorođenog djeteta Grada Osijeka iznosi 2000 kuna jednokratno. Iznimno, visina novčanog iznosa za opremu djeteta je 3000 kuna jednokratno za novorođeno dijete roditelja koji je korisnik zajamčene minimalne naknade. Rok za podnošenje zahtjeva na novčanu pomoć za opremu novorođenog djeteta Grada Osijeka je godinu dana od dana djetetova rođenja.


Ivana Rab Guljaš
2000

kuna visina je jednokratne novčane pomoći za opremu novorođenog djeteta, odnosno 3000 kuna, ako je roditelj korisnik minimalne naknade
ZAHTJEVI SE MOGU PODNOSITI I OSOBNO
Uz novu mogućnost, roditelji i dalje mogu zahtjeve podnositi i osobno u Upravnom odjelu za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo na adresi Ulica Ruđera Boškovića 1, Osijek. U slučaju pitanja ili nejasnoća, roditelji se mogu javiti Upravnom odjelu za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Grada Osijeka na brojeve telefona 229-102, 229-107, ili uputiti e-mail na adresu bebe@osijek.hr. Pojedinosti o usluzi e-Novorođenče mogu se naći na stranici Ministarstva pravosuđa i uprave: https://www.uprava.gov.hr/e-novorodjence/14881.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MIRA I DRAGUTIN KERŽE OBNOVILI BRAČNE ZAVJETE

Pozlatili 50 bračnih godina

2

DA PUKNEŠ K’O KOKICA: PRIČA O ZAKUPU POVRŠINA KOD ZOO-A

Tko je tu lud? S jedne strane ograde
najam 4620, s druge samo 800 kuna!

3

ENTUZIJAZAM I UPORNOST

Kreativci iz Gacke osnažuju kulturu već deset godina