Crna kronika
PRIJAVLJEN VINKOVČANIN

COVID pozitivan pio po terasama i tukao suprugu
Objavljeno 13. ožujka, 2021.
Prvo je prijavljen zbog obiteljskog nasilja, a potom je, iako zaražen, pio na terasama

Vinkovčanin u dobi od 47 godina priskrbio si je kaznene prijave jer se u proteklih 15-ak dana, iako COVID pozitivan, umjesto bivanja u samoizolaciji - alkoholizirao po terasama ugostiteljskih objekata, a k tome je policija intervenirala i jer je bio nasilan u obitelji. Sumnjiči ga se za dva kaznena djela - širenje i prenošenje zarazne bolesti te nanošenje tjelesne ozljede, pa je takve prijave policija i "odaslala" nadležnom državnom odvjetništvu.

Cijeli se slučaj odvijao od 25. veljače, a iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske u petak su izvijestili o dovršetku kriminalističkog istraživanja nad 47-godišnjakom. Kako se navodi, njemu je spomenutog datuma, prilikom ulaska iz Srbije u Hrvatsku na graničnom prijelazu Tovarnik, određena mjera samoizolacije na adresi njegova prebivališta u Vinkovcima u trajanju od 25. veljače do 7. ožujka. Međutim, 28. veljače prilikom postupanja po dojavi o nasilju u obitelji u obiteljskoj kući tog 47-godišnjaka, brzim antigenskim testom u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci utvrđeno je kako je 47-godišnjak pozitivan na COVID-19. Isti se Vinkovčanin ponovno već 1. ožujka "susreo" s policijom jer je zbog njegova dolaska na terasu ugostiteljskog objekta u Zvonarskoj ulici intervenciju policije zatražila vlasnica objekta, znajući da je pozitivan na COVID-19. Do dolaska policije 47-godišnjak se, pak, vratio na adresu prebivališta, no već sutradan, 2. ožujka, policijski službenici u provedbi nadzora poštovanja određene mu mjere samoizolacije, problematičnog 47-godišnjaka nisu zatekli na adresi gdje je trebao biti u samoizolaciji. Naknadno ga je policija ipak pronašla, i to ispred terase ugostiteljskog objekta u Ulici A. Starčevića u Vinkovcima - u visokom stupnju alkoholiziranosti. Policajci su ga tada, uz korištenje zaštitne opreme, prevezli u vinkovačku bolnicu.

- S obzirom na to da je postojala bojazan kako će 47-godišnjak nastaviti s kršenjem izrečene mjere samoizolacije, na prijedlog policije, državni inspektorat mu je odredio posebnu mjeru smještanja u karantenu u od 3. do 10. ožujka - opisali su iz PU u Vinkovcima daljnji tijek događanja. No, nakon protoka karantene, policija je 11. ožujka nad 47-godišnjakom provela kriminalističko istraživanje i zbog već navedenih kaznenih djela protiv njega podnijela dvije kaznene prijave. Glede nasilja u obitelji Vinkovčanin će kazneno odgovarati jer je lakše ozlijedio 48-godišnju suprugu.

Sanja Butigan
epilog
DOBIO JE

2 KAZNENE

PRIJAVE
PRIJAVLJENI ZBOG LAŽNIH PCR TESTOVA
Nastavljaju se pokušaji prelaska hrvatske granice s krivotvorenim PCR testovima. PU brodsko-posavska izvijestila je kako se na granični prijelaz Stara Gradiška, iz smjera BiH, u četvrtak oko 12 sati kombijem dovezlo osam državljana Albanije. Graničnim policajcima su predočili PCR testove, za koje su policijski službenici posumnjali da su krivotvoreni. Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je potvrdila da su PCR testovi krivotvoreni. Policijski službenici protiv svih počinitelja podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave te im je, sukladno odredbama Zakona o strancima, odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku. Vraćeni su u BiH.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON PREVOŽENJA MIGRANATA U KOMBIJU

Odbjegli vozač ipak uhićen

2

DVIJE PROVALE U KUĆE

Ukradeni novac, televizori i alat

3

U JAGODNJAKU

Prijavili ga zbog streljiva u kući