Osijek
U SRIJEDU VJEROJATNO POSLJEDNJA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

O radu gradonačelnika u šest mjeseci 2020. godine izvješće na pune 92 stranice
Objavljeno 6. ožujka, 2021.

U srijedu, 10. ožujka, održat će se vjerojatno posljednja sjednica Gradskog vijeća u ovom mandatu. Riječ je o 37. sjednici na kojoj će se naći 34 točke dnevnog reda, među kojima i Prijedlog plana rada Vijeća u 2021., ali i prijedlog o izmjeni Statuta i Poslovnika Grada, kao i odluka o naknadama vijećnicima. Grad će se uoči izbora zadužiti i za novih 25 milijuna kuna. Bit će raspušteno Komasacijsko vijeće, za kojega većina, pa čak ni dogradonačelnik Boris Piližota, nije znala ni tko su mu članovi.

Iako gradonačelnika Vrkića, za pretpostaviti je, neće biti ni na ovoj, posljednjoj sjednici, bit će izneseno izvješće o njegovu radu u drugoj polovini prošle godine. Unatoč tome što u javnosti nije viđen već mjesecima, ovo se izvješće proteže na čak 92 stranice. Posljednja točka dnevnog reda bit će konačna odluka o izmjeni GUP-a.

Što se tiče Plana rada Gradskog vijeća u 2021. godini, ovo je tijelo uputilo poziv i svojim vijećnicima i gradskim četvrtima i mjesnim odborima za prijedloge o kojima bi vijećnici mogli raspravljati, a prihvaćeni su tek oni Vijeća Gradske četvrti Jug II o problematici Južnog jezera (popularnog Bajera) te ono vijećnika HDZ-a Vinka Kuduza o donošenju Strategije razvoja grada, dok su prijedlozi Vijeća GČ Retfala i MO Brijest i Cvjetno odbijeni.

Aktualno Gradsko vijeće samo dva mjeseca pred izbore novo zaduživanje Grada u iznosu od 25 milijuna kuna opravdava kapitalnim projektima koji bi se trebali provoditi u ovoj i sljedećoj godini. Riječ je o rekonstrukciji kupališta Copacabana, projektu za koji još nije izabran ni izvođač radova, potom o gradnji Dječjeg vrtića Tenja te energetskoj obnovi jedne škole i vrtića.

Iako je na jednoj od prošlih sjednica Gradskog vijeća pročelnik Upravnog odjela za urbanizam Dražen Slunjski ustvrdio kako on ne zna tko su članovi komasacijskog vijeća, koji su trebali pomoći oko rješavanja problematike stanovnika Lončarice, prilikom njegova raspuštanja vidimo da je zamjenik predsjednice bio Damir Feher, djelatnik Upravnog odjela za gospodarenje imovinom, te Damir Vrban, Željka Andraši i Saša Lamza.

Na posljednjoj sjednici ovog saziva Gradskog vijeća naći će se i točka Pitanja i prijedlozi vijećnika, pa će biti zanimljivo vidjeti što će na kraju ovoga mandata vijećnici reći (o) gradskoj vlasti na odlasku.
N. Z. Eberhard
Grad Osijek će se uoči izbora zadužiti za novih 25 milijuna kuna. Razlog su, kažu, kapitalni projekti
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike