Crna kronika
NEMA TOGA ŠTO 26-GODIŠNJAK SKRIVAO NIJE

I policajci ostali iznenađeni količinom zaplijenjenog oružja
Objavljeno 4. ožujka, 2021.
Namalo je bio iznenađenje policajaca iz Policijske postaje Pakrac, nakon što su u kući 26-godišnjaka pronašli pozamašnu količinu zabranjenog oružja i eksploziva. Policajci su u pretragu obiteljske kuće na području Lipika krenuli u utorak. Pozvonili su na vrata sa sudskim nalogom Županijskog suda Bjelovar u rukama, a koji je dobijen nakon osnovane sumnje da mladić posjeduje oružje.


Policija nije znala o kakvoj se količini oružja radi, a kada su, uz prisustvo svjedoka, krenuli s pregragom kuće, ostali su iznenađeni pronađenim, a popis oduzetog oružja i eksplozivnih sredstava podugačak. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave požeško-slavonske, u kući u kojoj prebiva 26-godišnjak, pronađena je puška, automatska puška, ručno rađena puška, šest pištolja, kućište mine, trotilski metak težak pola kilograma (eksploziv), dvije detonatorske kapisle, dva sporogoreća štapina i dvije inicijalne kapisle ručnih bombi. Pronađeno je još i 1335 komada streljiva i lovačkih patrona raznih kalibara te više komada raznih dijelova oružja. Osim oružja, u kući mladića pronađena je i manja količina marihuane.


Svo oružje, kao i marihuana je oduzeta, a policija protiv 26-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, ali i prekršajnu prijavu zbog pronađene marihuane. Istraga se nastavlja, a ide u tom pravcu da se otkrije kako je i gdje oružje mladić nabavio i što je s njim namjeravao učiniti.


Istoga dana, oružje su zaplijenili iz policajci iz Policijske postaje Našice. Oni su obavili pretragu kuće 68-godišnjaka u selu Krčevina kod Đurđenovca. Također su u kuću ušli temeljem naloga suda, nakon čega su obavili pretragu doma i drugih prostorija 68-godišnjaka. Pretragom su pronašli i oduzeli ručnu bombu M-75, pušku ručne izrade kalibra 16, pušku M-48A i više od 400 komada streljiva kalibra 7,9 milimetara. Nakon popisivanja oduzetog oružja, te ispitivanja, podnesena je kaznena prijava protiv 68-godišnjaka. Oduzeto oružje i eksploziv u obje zaplijene, naknadno će se uništiti.


Za razliku od prijavljenih 26-godišnjaka i 68-godišnjaka, u Slavoniji i Baranji u utorak je bilo građana koji su iskoristili opciju dragovoljnog vraćanja oružja, pa prijave protiv njih nije bilo. Policijska uprava požeško-slavonska je izvjestila kako je na području Požege anonimni građanin policijskom pirotehničaru predao automatsku pušku, četiri spremnika i 60 komada streljiva. Zabranjeno oružje je pronađeno i u Osječko-baranjskoj županiji. U utorak oko 11 sati, u blizini luke „Tranzit“, 62-godišnjak je u rijeci Dravi pronašao dvije minobacačke granate i tri komada streljiva raznog kalibra. Istoga dana, oko 16,30 sati, u polju kod Jagodnjaka, 47-godišnjak je pronašao tromblonsku minu. Građani su u oba slučaja pozvali policiju, a policijski pirotehničari su opasna eksplozivna sredstva odnijeli, i oni će naknadno biti uništeni.


Zbog velike količine skrivenog ili odbačenog oružja, koje svakodnevno prijeti sigurnosti građana, policija još jednom apelira na sve koji takvo oružje posjeduju, ili ga pak uoče tijekom šetnje, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. "Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92", poručuju iz Policijske uprave osječko-baranjske. S.Lacić
Možda ste propustili...

DRŽAVLJANIN SRBIJE ZAVRŠIO U ISTRAŽNOM ZATVORU

Vozio migrante u podvozju prikolice

NAKON PREVOŽENJA MIGRANATA U KOMBIJU

Odbjegli vozač ipak uhićen

NA AUTOCESTI A3 BREGANA - ZAGREB - LIPOVAC

Dvojica su jurila brže od 200 km/h

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON PREVOŽENJA MIGRANATA U KOMBIJU

Odbjegli vozač ipak uhićen

2

DVIJE PROVALE U KUĆE

Ukradeni novac, televizori i alat

3

U JAGODNJAKU

Prijavili ga zbog streljiva u kući