Crna kronika
OPTUŽEN ZA RATNI ZLOČIN PROTIV CIVILA U VUKOVARU

Sudjelovao u mučenju i ubijanju 16-godišnjaka
Objavljeno 24. veljače, 2021.
Zbog sudjelovanja u mučenju i ubojstvu 16-godišnjaka nakon okupacije Vukovara u studenome 1991., osječko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 70-godišnjaka, negdašnjeg pripadnika srpskih paravojnih postrojba koji je u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega.


Okrivljenika se tereti da je počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civila 18. studenoga 1991. navečer, nakon što su udružene snage JNA, paravojnih postrojba lokalnih pobunjenika i dobrovoljaca iz Srbije slomile otpor branitelja Vukovara i okupirale ga, priopćilo je u srijedu Županijsko državno odvjetništvo.


Optužen je da je u tome sudjelovao kao pripadnik srpskih paravojnih postrojba, zajedno s jednim poznatim i jednim nepoznatim pripadnikom tih postrojba, u Veleprometu, u kojemu su nakon pada Vukovara bili zatočeni civili i pripadnici hrvatskih oružanih snaga, gdje su mnogi od njih bili zlostavljani i ubijeni.


Tereti ih se da su u zgradi tzv. stolarije zlostavljali maloljetnog 16-godišnjaka, da su ga udarali rukama, nogama i kundacima po cijelom tijelu, a kad je ostao ležati, više su ga puta uboli bajunetama i tako usmrtili. Okrivljenik, koji ima hrvatsko i kanadsko državljanstvo, u istražnom je zatvoru zbog opasnosti od bijega. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON PREVOŽENJA MIGRANATA U KOMBIJU

Odbjegli vozač ipak uhićen

2

RANOJUTARNJA NEDJELJNA INTERVENCIJA

Požar u napuštenoj kući u Dunavskoj ulici ugašen

3

DVIJE PROVALE U KUĆE

Ukradeni novac, televizori i alat