Mozaik
DRUGU GODINU ZAREDOM

Glastonbury 2021. otkazan, virus je opet pobijedio
Objavljeno 23. siječnja, 2021.
Kada će ponovno biti svirki uživo, na žalost, za sada nije poznato, pa su svi u strepnji

Nadaleko poznati glazbeni festival Glastonbury neće se održati i drugu godinu zaredom zbog pandemije koronavirusa, potvrdili su glavni organizatori Michael i Emily Eavis. Publici su ponudili prebacivanje uplaćenih depozita za 2022.

Ovim se nastavlja trend otkazivanja najavljenih glazbenih i inih događanja na kojima se okuplja veliki broj ljudi i gdje nije moguće provoditi preporučene mjere za suzbijanje širenja virusa SARS-CoV-2. Zbog svega iz krovne organizacije UK Music traže od nadležnog ministra da navede točan datum kada će biti dopušteno organizirati glazbene festivale uživo s publikom i svim pratećim sadržajima kako bi se isti mogli unaprijed planirati.

Kako termini neće biti uskoro dani te organizatori krizu zabavne industrije moraju prebroditi preko virtualnih i socijalno distanciranih projekta. Oni u većini slučajeva nisu zanimljivi posjetiteljima, brzo dosade i kao takvi neisplativi su, kako organizatorima tako i lokalnoj zajednici koja sve financijski, logistički i infrastrukturno subvencionira. Svi se nadaju podršci države te smatraju da bi ponovno revitaliziranje glazbenih i ostalih festivala uživo, bez obzira na koronu, moglo igrati ključnu ulogu u gospodarskom i kulturnom oporavku Ujedinjenog Kraljevstva.

Svirke uživo u Velikoj Britaniji generiraju više od 1,3 milijarde funta prihoda. Zenit Glastonburya bio je 1994., kada ga je posjetilo 300 tisuća ljudi, a 2019. prodano je više od 200 tisuća ulaznica. Glastonbury je uzor mnogim festivalima diljem svijeta, pa se može očekivati kako je njegovim otkazivanjem počela serija otkazivanja i brojnih drugih zabavnih događanja s gledateljima u 2021.

Dario Majetić
Možda ste propustili...

SPOT JE SNIMAN NA AUTENTIČNIM LOKACIJAMA POGOĐENIM POTRESOM

Tamburaši zapjevali za Banovinu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HUMANA GESTA POZNATIH SLAVONSKIH GLAZBENIKA

Band Aid Slavonia i Rockoko Orchestra snimili su pjesmu “Moj dom su srca dobrih ljudi”

2

JODIE GOSTER DOBILA ZLATNI GLOBUS ZA SPOREDNU ULOGU

Film “Mauritanac” stiže danas u kina

3

TURNEJA TEK SLJEDEĆE GODINE, NOVI DATUM JE 11. OŽUJKA

Skunk Anansie u Zagreb stižu 2022.