TvObzor
EPIC DRAMA: PREMIJERA TREĆE SEZONE "BABILON BERLINA"

Višestruko nagrađivana povijesna kriminalistička dramska serija
Objavljeno 21. siječnja, 2021.

Hvaljena serija “Babilon Berlin”, najskuplja televizijska produkcija s neengleskog govornog područja u povijesti, vraća se s ekskluzivnom premijerom na programu Epic Drama u četvrtak, 28. siječnja, u 21 sat.

Ova je ambiciozna serija oduševila kritičare diljem svijeta i osvojila brojne međunarodne nagrade, među kojima su i Deutscher Fernsehpreis, nagrada Grimme, BAMBI za najbolju njemačku TV seriju, Bayerischer Fernsehpreis, austrijska nagrada Romy, španjolska televizijska nagrada Premios Onda i nagrada Magnolia na TV festivalu u Shanghaiu. Na dodjeli Europskih filmskih nagrada Europska filmska akademija dodijelila je seriji tek utemeljenu “Nagradu za europsko postignuće u igranoj seriji”.

Berlin, rujan 1929. godine: velegrad je u previranju. Radikalne promjene zahvaćaju sve – gospodarstvo, kulturu, politiku i podzemlje. Špekulacije i inflacija već potkopavaju temelje još mlade Weimarske Republike. Rastuće siromaštvo i nezaposlenost sudaraju se s izobiljem i razmetljivošću noćnog života u gradu i bogatom kreativnom energijom.

U usijanom ozračju špekulativne groznice i političkih promjena, u filmskim studijima Babelsberg snima se jedan od prvih zvučnih filmova toga vremena s filmskom zvijezdom Betty Winter, no pad reflektora tragično okončava život mlade glumice. Glavni inspektor Rath i policijska vježbenica Charlotte Ritter započinju istraživati slučaj, a nove tragedije potvrđuju njihovu sumnju da je riječ o ubojstvu. Krivac je Fantom u crnom ogrtaču. Početne spoznaje upućuju na vezu s berlinskim podzemljem. Armenac je opet umiješan u cijeli događaj, no on je financirao snimanje filma, pa sve upućuje na rat između šefova podzemlja. Nakon puštanja iz zatvora njegova poslovnog partnera Waltera Weintrauba, njih dvojica kreću u obračun s neprijateljima kako bi se spasili.

Dok se Rath bori s demonima iz svoje prošlosti i ljubavlju prema Helgi, ne može zaboraviti na slučaj Grete Overbeck. Sumnja da druge skupine, prerušene u komuniste, stoje u pozadini atentata koji je navodno ona počinila, pa želi spriječiti njezinu osudu i smaknuće. Rath, uz pomoć policijskog načelnika Zörgiebela, smišlja domišljat plan kako bi uhitio krivce za zločin i spasio Gretin život, no pokazuje se da je vijećnik Wendt najžešći Rathov protivnik.

Premijeru serije “Babilon Berlin” pogledajte na programu Epic Drama u četvrtak, 28. siječnja u 21 sat. Riječ je o raskošnoj i prelijepo snimljenoj seriji s mnoštvom izvanrednih glumaca, a ova nam treća sezona donosi i neke nove. Među njima su Ronald Zehrfeld, Meret Becker, Sabin Tambrea, Hanno Koffler, Martin Wuttke, Trystan Putter, Peter Jordan, Caro Cult, Saskia Rosendahl i Bernhard Schütz.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

MILEY CYRUS: “PLASTIC HEARTS”

Osvježavajući hommage glam-rock eri

NOVI ALBUM IVANA KAPECA NAIŠAO NA HVALOSPJEVE U HRVATSKOM TISKU

Podvukao crtu u pedesetoj