Mozaik
ANA RUCNER I MARKO DUVNJAK

U novom projektu kombinirali svirku violončela i bubnja
Objavljeno 18. siječnja, 2021.
Snimili su energične izvedbe svojih omiljenih skladbi iz “Igre prijestolja” i “Pirati s Kariba”

Nalazimo se u vremenu kada je vrlo teško planirati. Kada se sve zbroji i oduzme, nekako je teško nabrojiti pozitivne stvari koje su obilježile 2020. godinu. Ali, ono što je ona iznjedrila, ostat će nam u sjećanju zauvijek. Zajedništvo, dobri ljudi, pomaganje, lijepa riječ, nova prijateljstva i još mnogo toga urezalo se u brojna srca i upravo je to ono dobro. Nakon svake oluje dođe mir. Glazba je oduvijek bila lijek, a to najbolje zna i naša virtuozna čelistica Ana Rucner, koja je nakon nekoliko dana pomaganja u okolici Petrinje, zajedno s kolegom Markom Duvnjakom, odlučila iznenaditi i javnosti pokloniti dvije nove, energične izvedbe svojih omiljenih glazbenih tema iz uspješnica "Igra prijestolja" i "Pirati s Kariba", koje je snimila krajem 2020. godine, kao nadu u bolje sutra te stvarajući glazbu koja upravo i potiče na "korak naprijed", bez obzira i ne osvrćući se na ono loše. Ovim filmskim hitovima pridružila je i omiljenu rock-obradu "Destiny", iz Beethovenove V. simfonije, a u sve izvedbe za koje je snimila i atraktivne videospotove, Ani se pridružio bubnjar i trubač Marko Duvnjak. Za lokaciju novih videospotova odabrala je ponovno bajkoviti Dubrovnik.

- Odabrala sam Dubrovnik koji je za mene, uz moj rodni Zagreb, jedan od ljepših umjetničkih gradova u Hrvatskoj. U Dubrovniku sam kroz svoj festival "Ana u gradu" doista glazbeno stasala kroz posljednjih deset godina i ovog sam adventa osjetila veliku potrebu upravo iz Dubrovnika odaslati svoju glazbenu novogodišnju čestitku. S Markom Duvnjakom surađujem već nekoliko godina. Surađivali smo na mojim koncertima na Bundeku, ali i na mojim turnejama u Kini krajem 2019. i početkom 2020., tijekom kojih je Marko bio dio mog benda i zajedno smo svirali na desetak sjajnih koncerata. No, ideja za ovaj glazbeni projekt i suradnju rodila se tek nedavno i potpuno spontano. U nemogućnosti održavanja live koncerata u jeku ove epidemije, počeli smo zajednički stvarati glazbu i kreirati nove projekte pa je tako nastao i ovaj. A onda smo zajednički poželjeli u novu 2021., za koju se nadamo da će nam svima biti puno bolja i sretnija, ući s premijerom novih zajedničkih izvedbi koje je Marko producirao u svom studiju - tumači Ana i naglašava da je oduvijek željela kombinirati čelo i bubanj.

- Jaka ritam-sekcija mojoj izvedbi daje pravi glazbeni naboj i moram priznati da sam oduševljena ovim novim skladbama i spotovima i sinergijom koju smo zajednički postigli. Za Marka moram još reći da uz to što je odličan bubnjar, on je i vrstan trubač, a i pjevač. Tako da nas dvoje u ovoj kombinaciji doista zvučimo kao pravi mali ansambl. Ove nove izvedbe i videouradci poklon su mojoj vjernoj publici, moj glazbeni dar od srca kojim želim svima poslati dobru energiju i poruku da će sve biti u redu! - kaže Ana.

Tanja Kvorka
nas dvoje
ZVUČIMO

KAO MALI

ANSAMBL
POMNO BIRANE LOKACIJE ZA VIDEOSPOTOVE
Za svaki videospot Ana je pomno birala povijesne i atraktivne turističke lokacije u Dubrovniku. Tako je temu iz “Pirata s Kariba” smjestila na Trg oružja, a popularnoj skladbi nadodala i završnicu “Mombasa” iz filma “Inception”. Spotove je snimila Gio Kozić, s kojom Ana već neko vrijeme uspješno surađuje. “Igra prijestolja” dobila je svoju videoverziju na atraktivnoj lokaciji hotela Rixos Premium Dubrovnik, Anina omiljenog hotela, na jednoj od najljepših dubrovačkih plaža. Ista ju je lokacija inspirirala i za snimanje spota “Destiny”.
Možda ste propustili...

SPLITSKI GLAZBENICI OKUPILI SE U HUMANITARNOJ AKCIJI

Pjesma “Ruke pomoći” za žrtve potresa, ali i pandemije

“1970 (50TH ANNIVERSARY COLLECTION)”

Dylan izdao trostruki album

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HUMANA GESTA POZNATIH SLAVONSKIH GLAZBENIKA

Band Aid Slavonia i Rockoko Orchestra snimili su pjesmu “Moj dom su srca dobrih ljudi”

2

JODIE GOSTER DOBILA ZLATNI GLOBUS ZA SPOREDNU ULOGU

Film “Mauritanac” stiže danas u kina

3

TURNEJA TEK SLJEDEĆE GODINE, NOVI DATUM JE 11. OŽUJKA

Skunk Anansie u Zagreb stižu 2022.