Regija
NAIZGLED BANALAN PROBLEM RJEŠAVA SE VEĆ GODINAMA

Automobili koji dolaze iz
smjera Osijeka još uvijek ne
mogu na benzinske crpke
Objavljeno 21. studenog, 2020.
BELI MANASTIR

Već godinama traje nezadovoljstvo motoriziranih stanovnika Belog Manastira i ostalih vozača koji po gorivo za svoje metalne ljubimce moraju skrenuti na Ininu odnosno Croduxovu benzinsku crpku.

Obje se, naime, nalaze u Osječkoj ulici, točnije, na državnoj cesti D7, a ni na jednu od njih ne može se skrećući ulijevo. Vozače koji dolaze iz smjera juga (od Osijeka) u skretanju sprječava puna crta, pa oni koji požele na bilo koju crpku a dolaze iz smjera Osijeka, moraju činiti prave vratolomije kako bi, sukladno s prometnim propisima, natočili gorivo, napumpali gume, kupili plin u boci... Nije rijetkost da svjesno krše propise i skreću na crpke te se nakon obavljenog posla, ponavljajući prijestup, vraćaju na državnu cestu i nastavljaju prometovati prema sjeveru. Razgovarali smo s jednim vozačem iz Osijeka koji je na putu prema Mađarskoj odlučio napraviti prometni prekršaj i skrenuti na Ininu crpku.

- Domaći ljudi i oni koji grad bolje poznaju nekako se mogu snaći i zaobilaznim putovima doći na benzinsku, ali ostalima to baš i nije jednostavno - tvrdi, dodajući kako je iz Osijeka krenuo Strossmayerovom ulicom, iz koje je skrenuo na obilaznicu te nastavio prema sjeveru. Na toj trasi nema ni jedne benzinske, a ona Inina u Belom Manastiru posljednja je u Hrvatskoj prije prelaska u Mađarsku. Struka kaže kako je takva prometna signalizacija normalna za autoceste ili prometnice s četiri i više trakova, ali ne i za običnu prometnicu, s dva kolna traka, bez obzira na to je li ona državna ili nije. To više što ona prolazi kroz grad, pa je brzina vožnje ograničena, u ovom slučaju na 50 kilometara na sat. Prije nepunih godinu dana taj su problem shvatili i u PP Beli Manastir.

- U suradnji s Gradom prije više od godinu dana inicirali smo rješavanje tog problema u želji da se vozačima omogući normalno funkcioniranje. Predložili smo iscrtavanje jednog traka za skretanje ulijevo, čime bi skretanje na benzinsku crpku bilo moguće bez kršenja prometnih propisa - kažu u PP Beli Manastir. Kako ističu u belomanastirskoj gradskoj upravi, obavili su sve što je u njihovoj nadležnosti te, između ostaloga, posredovali u dogovorima između Hrvatskih cesta, Ine i projektanata.

Neslužbene informacije kažu kako je HC odobrio planirani zahvat za novu prometnu signalizaciju i proširenje prometnice u jednom dijelu, a na Ini je realizacija planiranog.
Ivica Getto
Želi li tko tankirati na državnoj cesti D7 a dolazi iz smjera Osijeka, mora činiti “vratolomije”
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike