Regija
POLICIJA OPETOVANO UPOZORAVA

Čak tri napada u jednom danu - psi pobjegli iz dvorišta
Objavljeno 28. listopada, 2020.

VINKOVCI
Vlasnicima kućnih ljubimaca jučer su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske opetovano skrenuli pozornost na primjeren način držanja životinja radi izbjegavanja neželjenih posljedica i ugrožavanja sigurnosti građana, jer su u jednom danu, prekjučer, zabilježena čak tri napada pasa na građane. Nemili slučajevi zbili su se u Tovarniku, Vinkovcima i Gradištu, a jedan je građanin zbog ugriza psa zatražio i liječničku pomoć.
Prema navodima policije, riječ je o prekršaju držanja životinja bez nadzora iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, što u praksi obično za vlasnike pasa podrazumijeva novčanu kaznu u rasponu od 200 do 800 kuna, ali i izlazak veterinarske inspekcije ako dođe do tjelesnih ozljeda.
Prvi prekjučerašnji slučaj dogodio se oko 10 sati, u Ulici M. Gupca, u Tovarniku, kada je pas u vlasništvu 60-godišnjakinje progrizao ogradu kojom je ograđeno dvorište obiteljske kuće, izišao iz dvorišta i napao 64-godišnjaka, no nije ga ugrizao. Drugi se dogodio oko 12.30 sati, u Ulici Lj. Posavskog, u Vinkovcima, gdje je pas, vlasništvo 40-godišnjakinje, preskočio ogradu dvorišta i ugrizao 65-godišnjaka za lijevu nogu, dok je treći slučaj zabilježen oko 13.30 sati, u Ulici braće Radić, u Gradištu, kada je pas u vlasništvu 42-godišnjakinje izišao iz dvorišta kroz, kako je navela policija, nedovoljno osigurana ulazna vrata i potom napao 20-godišnjaka koji je pozvao policiju.
- Policija je vlasnicima pasa uručila obvezne prekršajne naloge zbog počinjenog prekršaja - naveli su iz PU-a u Vinkovcima.
Policija je još jednom upozorila kako je potrebno da vlasnici tih kućnih ljubimaca na adekvatan način osiguraju da pas ne može izići izvan dvorišta u kojem se slobodno kreće, kao i da prilikom njihove šetnje, a zbog ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodac i brnjicu. S.B.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NASJEO NA PRIJEVARU

"Sigurna" dojava ostavila
ga bez četiri tisuće kuna

2

SEZONA SVINJOKOLJA, DOMAĆI UZGAJIVAČI NA MUKAMA

Zbog jeftinog uvoznog mesa izostao interes za tovljenike

3

PTICE SELICE KOJE MNOGI SMATRAJU NEPOGREŠIVIM PROGNOSTIČARIMA VREMENA

Ždralovi su odletjeli, prava nam zima stiže?