Ekonomija
AMERIKANCI SPREMNI PUTOVATI u 2021. GODINI

Hrvatska među najtraženijim destinacijama
Objavljeno 25. rujna, 2020.

Dobre trendove i najave s američkog tržišta za Hrvatsku potvrđuju podaci Elektroničkog sustava za autorizaciju putovanja (Electronic System for travel Authorization - ESTA), koji je objavio pregled destinacija koje su korisnici najviše pretraživali u razdoblju nakon lockdowna. Priopćili su to iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ-a).
Naime, kako navode prema objavljenim podacima, Hrvatska je s više od 810 tisuća pretraga na Google tražilici zauzela 14. mjesto najtraženijih destinacija. Vodeća je Italija, a među najtraženijim destinacijama našli su se i Maldivi, Meksiko, Tajland, Španjolska, Kanada, Grčka i dr. "Dobre najave s američkog tržišta ulijevaju nadu i optimizam da stabilizacijom situacije s pandemijom koronavirusa u idućoj godini možemo očekivati veći broj američkih gostiju u našoj zemlji. U ovom trenutku najvažnije je zadržati vidljivost naše zemlje, a kad se za to steknu uvjeti, krenut ćemo i s pojačanim promotivnim aktivnostima na tržištu SAD-a“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a. Da su Amerikanci spremni putovati u inozemstvo početkom 2021., pokazuju i podaci američkog društva za putnička osiguranja Squaremouth, izvijestila je voditeljica ispostave Hrvatske turističke zajednice u Los Angelesu Iva Bahunek. Podaci ovog američkog društva za putnička osiguranja pokazuju kako se 65 posto svih rezervacija odnosi na međunarodne destinacije i odredišta koja čine 86 posto svih planiranih putovanja u siječnju i veljači 2021. Z.Rupčić

VEĆINA REZERVACIJA JE ZA MEĐUNARODNA ODREDIŠTA
Kako navode iz Hrvatske turističke zajednice "Navedeni su podaci dobiveni na temelju polica putničkog osiguranja koje su kupljene putem stranice Squaremouth.com, u razdoblju od ožujka do kolovoza ove godine, a odnose se na putovanja u 2021. godini, i to većinom prema destinacijama koje su već sada dostupne američkim ljubiteljima putovanja. A kako je već navedeno, 65 posto svih rezervacija odnosi se na međunarodne destinacije i odredišta.
Možda ste propustili...

ŽUPANIJSKA PODUZEĆA: VIŠE NOVIH TVRTKI - ALI I DALJE OVISIMO O VELIKIMA

Nakon razdoblja stabilnosti 2020. je godina donijela brojne izazove

EUROPSKA UNIJA I EUROZONA

Rast u graditeljstvu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana