Osijek
KULTURNO-RAZVOJNI CENTAR BILJE

Strategija razvoja Bilja za novo desetljeće
Objavljeno 25. kolovoza, 2020.
Kulturni centar Bilje preustrojio se u Kulturno-razvojni centar kako bi dodatnom djelatnošću, a u partnerskim odnosima s Općinom te drugim općinskim ustanovama i tvrtkama, radio na ostvarenju strateških ciljeva te izradi strategija i programa za poticanje razvoja.

Ravnateljica Ivana Plaščak, mag.iur., kaže kako u suradnji s osnivačem, Općinom Bilje, razvijaju, pripremaju i provode projekte kako bi se pridonijelo uspješnosti i kvaliteti rada te ostvarile koristi za lokalnu zajednicu i stanovništvo. Naravno, cilj je privlačenje sredstava Europske unije, pa se Kulturno-razvojni centar uključio u provođenje projekata Ruta divljeg Dunava (projekt obnove zgrade TZ-a Bilje), energetsku obnovu Društvenog doma u Vardarcu, gradnju Reciklažnog dvorišta, javni bežični internet prema natječaju wifi4eu, gradnju dječjeg igrališta u sklopu područnog vrtića u Lugu te izradu projektne dokumentacije za obnovu Dvorca Eugena Savojskog.

- Općina Bilje u pripremi je nove Strategije za razdoblje 2020. - 2030. To je priprema za novo desetljeće, a Strategija je dokument koji se tiče nas i koji bi trebao biti stvar konsenzusa svih bitnih dionika. Želimo se pozicionirati kao općina koja ima svoju viziju i smjerove, pri čemu se nikome neće dopustiti improvizacija. Moja su očekivanja da će ovo biti dugotrajan, zahtjevan i odgovoran proces koji će zahtijevati jako mnogo komunikacije između svih ključnih dionika procesa Strategije. KRC Bilje je spona između izrađivača te svih općinskih institucija, službi i tvrtki kao tehnička i operativna podrška u prikupljanju podataka za izradu cjelovite analize stanja, a kasnije pri koordinaciji radnih skupina i definiranju održivih, mjerljivih, ambicioznih, ali opet dostižnih ciljeva i mjera koje ova strategija mora imati – kaže ravnateljica Plaščak.

Dodaje kako su ponosni i na novodobiveni projekt prekogranične suradnje Hrvatska – Mađarska – Hidden landscapes. Provodit će ga u partnerstvu s Udrugom za zaštitu prirode Zeleni Osijek, Hrvatskim šumama i Nacionalnim parkom Dunav-Drava (Mađarska).

- Osim pomoći pri izradi i provedbi projekata za ustanove i tvrtke kojima je osnivač Općina, naša ustanova pomaže i razvoju civilnog društva. Investitorima i poduzetnicima na raspolaganju smo kao savjetodavna i stručna podrška, kao i za pisanje projekata. Time bismo ostvarili razne poticaje za nabavu nove opreme, tehnologije, gradnju i opremanje poslovnih objekata i unaprjeđenje poslovanja. Nastojimo stvarati pozitivnu poduzetničku klimu, pa zato smatram da je to moguće ostvariti jedino kroz suradnju, poštivanje, inovativnost i kreativnost, ali prije svega poticajni institucionalni i financijski okvir - kaže ravnateljica KRC-a. D. Pejić
KRC je na raspolaganju poduzetnicima i ulagačima kao savjetodavna i stručna podrška, te za pisanje projekata
Možda ste propustili...

TUŽNA OBLJETNICA LASLOVAČKOG STRADANJA

Medved i Anušić - počast herojima

U IVANOVAČKU ŠKOLU ULOŽENA TRI MILIJUNA KUNA

Najbrojnijoj područnoj školi sportska dvorana kao novogodišnji poklon

Najčitanije iz rubrike