Crna kronika
STRAVIČNA NESREĆA NA ŽELJEZNIČKOM KOLODVORU NOVA GRADIŠKA

Muškarac u naletu vlaka ostao bez obje potkoljenice
Objavljeno 17. kolovoza, 2020.
Užasnoj nesreći svjedočila je kćerkica teško nastradalog 49-godišnjeg muškarca

NOVA GRADIŠKA - U stravičnoj nesreći koja se dogodila na željezničkom kolodvoru u Novoj Gradiški u nedjelju poslijepodne 49-godišnji muškarac je u naletu vlaka ostao bez obje potkoljenice. Na njega je u 18.47 naletio vlak koji prometuje na relaciji Vinkovci - Zagreb. Nesreću su iz kafića vidjele M.K (44) i njezina prijateljica S.B. (35).

- Stradali je prelazio cestu s kćeri i psom. Odjednom sam vidjela kako vlak kreće, a curica je na metar ispred vlaka pretrčala na drugu stranu. Uplašili smo se da će nju vlak udariti, za njom je potrčao pas, ali neka žena ga je uhvatila i uzela u naručje. Djevojčičin otac u tom je trenutku tek došao do prvog perona, a vlak je bio na trećem. Odjednom je čovjek počeo ubrzano hodati, prošao je pokraj žene koja je držala psa i hodao kao hipnotiziran. Valjda se uplašio da mu je vlak udario kćer. Išao je jako brzo prema vlaku i još sam rekla kolegici da će njega udariti vlak. Odjednom je došao do lokomotive, vlak je svirao, kao i djevojčici jer je ona preskočila tračnicu i popela se na peron u posljednji tren. Muškarac je došao do lokomotive i zakoračio na tračnice i samo sam vidjela njega nema, bio je u nekoj svijetloj odjeći - priča vidljivo uznemirena 44-godišnja Novogradiščanka.

- Vidjeli smo da ga vlak kotura ispod lokomotive do polovice prvog vagona. Više nismo mogle gledati, počele smo vrištati i istrčale smo van. Cijelo vrijeme dok ga je vlak koturao djevojčica se vidjela, između lokomotive i vagona, kako vrišti s druge strane. Ljudi su trčali i vikali da netko zove hitnu. Najstrašnije je bilo to zatišje, izgledao je mrtav, ali odjednom se počeo micati i pokušao je ustati. To nikada neću zaboraviti do kraja života - kaže M. K. Kako dalje dodaje, kada je stigla ekipa Hitne pomoći, tražili su da im netko pomogne i dva su mladića unesrećenoga pomogla izvući na nosila. Imao je vidljive ozljede glave.

- Kada je bio na nosilima, vidjela sam da mu ide krv iz usta, nešto je pokušavao reći, a noge su mu bile kao od plastelina. Jedna je bila prerezana, a druga mu je bila tako ozlijeđena da su i nju morali amputirati. Bilo je užasno. Cijelu noć nisam spavala, stalno vidim kako ga vlak podvlači i kotura ga... - kaže šokirana sugovornica. Kako neslužbeno doznajemo, liječnici se u novogradiškoj bolnici bore za život unesrećenoga. S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OČEVID PROMETNE NESREĆE

Mađar čiji se kamion prevrnuo na obilaznici zadobio teške ozljede

2

DVA MILIJUNA KUNA U GOTOVINI I ZALOŽNO PRAVO NA KUĆU SUPRUGE

Tadić uplatio jamčevinu i izišao na slobodu

3

UZGAJAO DROGU U SARVAŠU

Oduzeli mu 400 grama cvjetnih vrhova "trave"