Regija
SVEČANO U KOPAČKOM RITU

Komadići raja Hrvatske iz baranjske perspektive
Objavljeno 22. srpnja, 2020.
Filmići o baranjskim turističkim destinacijama agencije Pointers bit će predstavljeni na 12 svjetskih sajmova

Na prijamnom centru PP Kopački rit održana je promocija dvaju turističkih filmova istoga naziva - ‘‘Komadić raja Hrvatske‘‘, svojevrsne turističke ponude TZ-a općine Bilje i TZ-a Baranje. Autor filmova je Krunoslav Weinpert, iz turističke agencije Pointers Travel DMC.

(Krunosav Weinpert, Renata Forjan i Matej Perkušić)


- Projekt "Komadić raja Hrvatske" radi na području cijele Hrvatske tijekom zadnjih godinu dana. U njega su se uključila dva baranjska TZ-a, a bit će predstavljen na 12 svjetskih sajmova - istaknuo je Weinpert, dodajući kako je cilj ovih vodiča kroz destinaciju s različitim naracijama (hrvatska, engleska, njemačka i mađarska) održati emotivnu vezu s ciljanim tržištima, jer su uočili da u vrijeme koronakrize, prema svim viđenim statistikama, veliki broj ljudi prati Hrvatsku na društvenim mrežama.

- Upravo zato potičemo turističke zajednice da ne pokleknu u svojim promocijama, a ovo je jedan od rezultata naše zajedničke suradnje. Smatramo da je ovo dobar korak prema predstavljanju destinacije prema zapadnoj Europi, koja nam je sada ciljano tržište. Između ostaloga i jer smo prošle godine, u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, napravili detaljno istraživanje koje je pokazalo da je to tržište naslonjeno na Hrvatsku, ne samo na obalu, nego i na kontinentalni dio - rekao je Weinpert, ističući kako kontinentalni dio Hrvatske, u što su ga protekle godine uvjeravali inozemni gosti, ima nevjerojatni potencijal. No, naglasio je, na promidžbi treba i nadalje raditi. Filmići obuhvaćaju mnogo lokacija, zbog čega je snimanje trajalo duže od očekivanoga, tim više što im je želja bila prikazati što više aktivnosti. Podvukao je kako je, opet aludirajući na izjave inozemnih gostiju, slavonsko-baranjsko gostoprimstvo nešto što se ne može kupiti i naručiti. Filmićima su zadovoljni Renata Forjan iz TZ-a općine Bilje te Matej Perkušić, direktor TZ-a Baranja.

- Sigurno je da je PP Kopački rit magnet za sve posjetitelje i jedan od glavnih motiva dolazaka u Baranju, ali ne treba zaboraviti ni na bogatstvo cijele Baranje kao destinacije, što su filmići i pokazali - rekla je Forjan, dodajući kako se između Dunava, Drave i granice s Mađarskom ima štošta vidjeti, ali i okusiti. S njom se složio Perkušić, naglašavajući kako u vrijeme pandemije treba iskoristiti medijski prostor i doprijeti do svih potencijalnih gostiju, a svojevrsna izoliranost zna biti i plus.
Ivica Getto

BARANJA SE PRILAGOĐAVA SITUACIJI
Tomislav Bogdanović, ravnatelj JUPP-a Kopački rit, podsjetio je na dobru suradnju s TZ-om općine Bilje i TZ-om Baranje te istaknuo kako je sve skupa samo dobar nastavak. Govoreći o aktualnoj turističkoj sezoni, rekao je kako su na 30-ak posto onoga što se događalo prošle i ranijih godina, što je uobičajena slika i ostatka Hrvatske, točnije domaćih parkova prirode. Situaciju nije nazvao blistavom, ali je naglasio kako svi baranjski epiteti mogu omogućiti dobru prilagodbu cjelokupnoj situaciji s kojom moramo živjeti. n
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana