Sport
24. PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH: DRŽAVNA ZAVRŠNICA U MALOM NOGOMETU

Coca-Cola Cup: Brodski ''Hladan tuš'' zlatni, bronca putuje Osijek
Objavljeno 18. srpnja, 2020.

SPLIT - Najpopularniji i najmasovniji sport na svijetu svoju veliku bazu ima i u Hrvatskoj. Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već sedmu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodio je više od 120 gradova i mjesta u Hrvatskoj i 21 županiji.

Coca-Cola Cup osmišljen je kao nogometna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha, a ove godine okupio je više od 3.000 ekipa. Svaki turnir uvijek je primjer fair playa igre i sportske borbe za pobjedu jer ulog je uvijek velik: plasman na državnu završnicu u Splitu. Ove je godine državna završnica održana pod svim epidemijološkim mjerama,  svi u organizaciji nosili su maske, igračima se mjerila temperatura, dok su svi pri ulazu koristili dezificijense, a publika na tribinama je bila razmaknuta.

Prvi put odigran je i Coca Cola Cup za žene u kategoriji 2005. i mlađe, te dvije muške kategorije (2002. i mlađi) i (2005. i mlađi). Velika finala u svim kategorijama prenosila je Sport klub televizija.

 

U kategoriji žena 2005. i mlađe treće mjesto osvojila je ekipa ŽNK ''Lideri'' iz Zagreba, dok su u velikom finalu igrale dvije ekipe iz Čakovca, Nogometna škola ''Međimurje'' i ''Međimurske lepe puce''. U napetom finalu pobijedila je ekipa ''Međimurske lepe puce'' sa 2:1.

Najbolji vratar turnira je Barbara Kelava (Nogometna škola ''Međimurje'' ), najbolji strijelac  je Helena Damjanović iz Nogometne škole ''Međimurje'', dok je najbolja igračica turnira Ema Čurin iz ekipe ''Međimurske lepe puce''.

 

U kategoriji 2005. i mlađi za dječake u susretu za treće mjesto momčad ''Dubrava'' Zagreb vodila je s 1:0 do 20 sekundi prije kraja utakmice, no efektnim pogotkom momčad ''Družbe Pere Kvržice'' (Bjelovar) izjednačila je na 1:1. U nastavku gledali smo lutriju kaznenih udaraca, gdje je na kraju slavila momčad ''Družbe Pere Kvržice'' sa 2:4. U finalu turnira u ovoj kategoriji momčad MNK Koprno (Šibenik) pobijedila je momčad MNK Good Times (Jastrebarsko) sa 5:3 i osvojila turnir.

Najbolji vratar turnira je Niko Mrčela (MNK Koprno, Šibenik), najbolji strijelac je Viktor Damjanić (MNK Koprno, Šibenik), dok je najbolji igrač Ivan Mučić (MNK Koprno, Šibenik).

 

U kategoriji 2002. i mlađi u susretu za 3.mjesto igrale su momčadi ''Nagli'' (Ogulin) i momčad ''Hrvatski sindikat Pošte'' (Osijek), a u odličnoj utakmici slavila je momčad ''Hrvatski sindikat Pošte'' sa 2:0.

Posebno atraktivno i zanimljivo finale odigrale su momčadi ''Hladan tuš'' (Slavonski Brod) i OPG ''Franjić'' iz Bjelovara. Brodski  ''Hladan tuš'' šokirao je Bjelovarčane i sa 4:1 slavio u odličnoj utakmici sa puno efektnih golova.Posebno treba istaknuti vratara iz momčadi ''Hladan tuš'' iz Slavonskog Broda Stjepana Zebu,  koji je u više navrata odigrao odlično u samom vrhu napada.Sve u svemu finale koje će se još dugo pamtiti na terenima FESB-a u Splitu.

 

Najbolji vratar turnira je Stjepan Zeba (''Hladan tuš'', Slavonski Brod), najbolji strijelac turnira je Kristijan Kurpes (MNK Good Times, Jastrebarsko), dok je najbolji igrač turnira Domagoj Đurković (''Hladan tuš'', Slavonski Brod).

Nagrade najboljima uručili su: Zdravko Marić, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih, Tomislav Gudić, direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih, Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih, dok je priznanja sucima i delegatu uručio Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj sporta Središnji državnu ured za sport.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana