Kultura
KONCERT GUDAČKOG ORKESTRA HNK-A

Gošća mlada flautistica Mia Mandić
Objavljeno 9. srpnja, 2020.
Treći glazbeni program i šesta premijera u sklopu ciklusa COVID-19 HNK u Osijeku Koncert je gudačkog orkestra. Premijera je u petak, 10. srpnja, u 21 sat, a dvije su planirane reprize - posluži li ih vrijeme, jer se održavaju na otvorenom, u dvorištu kazališta - u subotu i nedjelju, 11. i 12. srpnja, također u 21 sat. Orkestrom i solisticom Mijom Mandić (flauta) ravnat će maestro Filip Pavišić, ravnatelj Opere. Upravo je on odradio lavovski posao, naglasila je na konferenciji za novinare Jadranka Petrović, voditeljica propagande i prodaje, a zahvaljujući tomu publika uživa u kvalitetnim glazbenim programima. Odlučio se maestro Pavišić za program pun remek-djela velikih skladatelja - Vivaldija, Mozarta, Beethovena, Barbera i Brittena. Tako koncert otvara Vivaldijev Koncert za flautu u g-molu, RV 439, kojim se mlada splitska flautistica Mia Mandić planirala predstaviti na koncertu planiranom za svibanj. Zbog svima dobro znane situacije, kao i dvije dramske premijere, koncert je odgođen, ali je spomenuta kompozicija uklopljena u ovaj koncert, napomenuo je maestro.

U užurbanim uvjetima ne voli raditi nitko, usto, morao je ravnatelj Opere mnoge svoje suradnike "odbijati" jer se programi moraju odvijati u strogo propisanim uvjetima, a to znači i reduciran broj umjetnika. Ovaj su koncert ostvarili i zahvaljujući Zagrebačkim solistima koji su im pomogli nabaviti note u kratkom roku. Koncert će trajati oko sat vremena, uz dva bisa. N. Vek.
TREBAJU PODRŠKU VJERNE PUBLIKE
Koncertu gudačkog koncerta prethodio je prvo koncert Gudačkog kvarteta (koji je 8. srpnja gostovao u Vukovaru, nakon brojnih koncerata diljem Slavonije) te Večeri opernih arija, na red je došla još jedna glazbena poslastica, koju su osječki glazbenici uvježbali u vrlo kratkom roku, a maestro Pavišić pozvao je publiku da ih dođu poslušati i podržati. Za prethodne se glazbene premijere tražila stolica više, pa se nadaju da će tako biti i ovaj put, što jamče i kompocizije koje na slušatelje uvijek ostave snažan dojam, kaže Filip Pavišić.
Možda ste propustili...

MUZEJSKA ZBIRKA SELI SE NA DRUGU LOKACIJU

Bogata povijest Orahovice bit će primjereno zaštićena

"AVANGARDA U SJENI CRVENOG PERISTILA"

Brešanova knjiga

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MINISTRICA IZRAZILA SUĆUT POVODOM SMRTI TONKA MAROEVIĆA

Istančanošću izričaja, ali i ljudskom veličinom upisao se u našu kulturnu povijest

2

PRIRODOSLOVNI MUZEJ RIJEKA PARTNER U ČETIRI EU PROJEKTA

Od krškog krajolika do puteva Frankopana

3

NASTAVLJA SE SERIJAL “VUČEDOLSKE TAJNE”

U rujnu premijera filma “Vučedolska jarebica”