Regija
BARANJSKO POKLADNO LUDILO

Buše, “izbijanje pijetla” - Kakasutes, pokladna jahanja, maskenbali...
Objavljeno 14. veljače, 2020.
Baranjsko pokladno "ludilo" kreće iz Baranjskog Petrovog Sela, čije će ulice u nedjelju (16. veljače) zauzeti Male buše, kao uvertira u Petaračke buše, tradicionalnu pokladnu manifestaciju koja će biti nastavljena 23. veljače, a kulminirati 25. veljače, uoči Pepelnice. Održat će se nastupi brojnih KUD-ova, planirane su i zabave u mjesnom Domu kulture, a točku na "i" u utorak (25. veljače) stavit će Mejaši. Toga će se dana, osim mimohoda Strašnih buša, čitati "vrabac", uz spektakularno spaljivanje fašnika, kao i bogatu gastroponuda uz vola na ražnju.

Vardarčani 22. i 23. veljače organiziraju tradicionalni Kakasutes, tijekom kojeg će, između ostaloga, u subotu biti uprizoreno "izbijanje pijetla" (navečer će nastupiti Aranycsardas i Twins band), a za nedjelju je planirano natjecanje u kuhanju pilećeg paprikaša.

Ne treba zaboraviti ni na baranjska pokladna jahanja. Prvo od njih je 22. veljače u Branjinom Vrhu, a na ulice Popovca jahači će izaći 25. veljače. Kao i svake godine, u organizaciji Grada Belog Manastira, uz pomoć obrazovnih ustanova i mjesnih udruga, 25. veljače bit će održan veliki dječji maskenbal. Maskirane sudionike primit će gradonačelnik Tomislav Rob, a sve će završiti na središnjem gradskom trgu, uz zabavni program i predstavljanje maski odnosno maskiranih skupina. Zabave pod maskama bit će organizirane diljem Baranje, posebice u mjestima u kojima žive podunavski i podravski Šokci. I.G.
Možda ste propustili...

VALENTINOVSKA MANIFESTACIJA

“Velika djela malih žena” za goste

NEVKOŠ ZADOVLJAN PONAŠANJEM GRAĐANA

Vinkovčani razvrstavaju otpad pa su zato preplatili odvoz

DRASTIČNE PREKRŠAJE RADE MLADI BEZ VOZAČKE DOZVOLE

Uhvaćen rekorder s 4,4 promila

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana