TvObzor
HRT 20. VELJAČE POČINJE EMITIRANJE NOVE STRANE SERIJE “BABILON BERLIN”

Mreža korupcije i skandala, opasnih spletki berlinskog podzemlja 1929.
Objavljeno 14. veljače, 2020.

Nakon sjanih Amerikanaca, HRT od četvrtka, 20. veljače u 22:45 na svom Drugom programu (HRT-HTV2) počinje emitiranje nove vrhunske strane serije Babilon Berlin (Babylon Berlin). Posrijedi je dramatizirana kronika propasti Weimarske Republike u Njemačkoj, u razdoblju od 1929. do 1934., viđena očima mladog policijskog inspektora Gereona Ratha (Volker Bruch) koji je premješten iz Kölna u glavni grad. Ondje otkriva razgranatu mrežu korupcije i skandala, opasnih spletki istražujući berlinsko podzemlje 1929.

Serija priazuje Berlin razuzdanih 20-ih. Metropola za sve talentirane, ambiciozne i željne uspjeha. To je Babilon Berlin! No, ispod sveg tog blještavila, siromašne mase bore se za bolji život. To je vrijeme u kojem vladaju organizirani kriminal i politički ekstremizam. Stara vojna elita još se nije ni povukla, a jedno, puno strašnije čudovište počinje pokazivati zube.

Gereon, policajac iz Kölna, novak je u Odjelu za poroke u Rote Burgu, monumentalnom sjedištu berlinske policije. Naoko je smiren i otvoren, no muče ga teške brige. Odjel vodi Bruno Wolter, odan i brižan kolega, no njegove skrivene namjere predstavljaju opasnost za sve. Između njih dvojice zatiče se Charlotte, pametna mlada žena koja očajnički nastoji pomoći svojoj obitelji da se izvuče iz bijede i koja vodi dvostruki život.

Kada iz novostvorenog Sovjetskog Saveza stigne teretni vlak, on privuče pažnju mnogih, ali iz sasvim različitih razloga: nekima je blago koje nosi ključ za postizanje političke moći; drugima, pak, predstavlja jamstvo života u slobodi i izobilju. No, taj vlak prije svega predstavlja smrtonosnu klopku za sve koji mu se približe...

Snimljeno prema romanima Volkera Kutschera. Glavni producent je Tom Tykwer. Scenarij i režija: Tom Tykwer, Achim von Borries, Henk Handloegten.

Uloge: Volker Bruch (inspektor Gereon Rath), Liv-Lisa Fries (Charlotte Ritter), Matthias Brandt (August Benda), Peter Kurth (viši inspektor Bruno Wolter), Hannah Herzsprung, Karl Markovics, Lars Eidinger, Sebastian Urzendowsky, Christian Friedel. N.Vek.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike