Mozaik
U REŽIJI STANISLAVA TOMIĆA

Film “Po tamburi”: Glumit će Uvodić, ali i Mrle iz Leta 3
Objavljeno 5. listopada, 2019.

U Savskom Marofu počelo je snimanje dugometražnog igranog filma "Po tamburi" redatelja i scenarista Stanislava Tomića. Realizaciju ove komedije apsurda omogućila je produkcijska kuća Kaos, kao i koprodukcije Krug Film (Makedonija), Supermarket (Slovenija), K12 (Srbija) i Cut Up (Crna Gora).

Film "Po tamburi" suluda je komedija koja prati članove tamburaškog sastava "Aveti ravnice" u bijegu za život, nakon što su lažno optuženi da su ukrali zlatni kulen, glavnu nagradu jubilarnog, 50. tamburaškog natjecanja u Požegi, te se diljem Slavonije suočavaju s brojnim osebujnim suparničkim tamburaškim sastavima, policijom, gostima romske svadbe i televizijskim voditeljem Brankom Uvodićem. Ova komedija svojevrsna je razglednica Slavoniji i njezinim čarima, autora Stanislava Tomića i Marija Krceta, koji su zajedno napisali scenarij. Kako film prati tamburaške sastave iz svih dijelova Hrvatske, ali i susjednih zemalja, glumačka postava također je internacionalna, pa su tako glavne likove utjelovili Andrei Miercure, Primož Petkovšek, Momčilo Otašević, Hrvoje Barišić i Neven Aljinović Tot. Ostale likove utjelovili su osebujni karakterni glumci poput Tijane Pečenčić, Stjepana Perića, Nikole Koje, Ane Maras, Hristine Popović, Mirana Kurspahića, Alena Liverića i Damira Martinovića Mrleta, kao i već spomenuti glasoviti televizijski voditelj, Branko Uvodić.

Mario Krce, osim što je scenarist, ujedno je i direktor fotografije, redatelju Stanislavu Tomiću i producentu Ivanu Katiću u realizaciji ove jedinstvene komedije asistiraju Zdravko Madžarević, Ljubo Josip Lasić i Sven Biličić. Direktorica filma je Ana Krce, skript su Ivana Perčinlić i Francois Itey, šarferica je Ana Vrdoljak, majstor rasvjete Kostadin Donchev, snimatelj tona Silvio Mojaš, scenografkinja Branimira Katić, kostimografi Tihana Mikša i Branko Basletić, a za masku je zadužena Tihana Jesenković.

Osim navedenih produkcija i koprodukcija, realizaciju ovog filmskog djela omogućio je i Hrvatski audiovizualni centar koji je film podržao u svim fazama razvoja (scenarija, projekta) i proizvodnje.

Snimanje filma odvijat će se na brojnim lokacijama u Slavoniji i okolici Zagreba, kao i u dijelovima Makedonije, a završetak snimanja očekuje se sredinom studenoga. T.K.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

NA ZAGREBAČKOM FESTIVALU, KOJI SE ODRŽAVA 9. SVIBNJA

Alfi Kabiljo prvi dobitnik priznanja za doprinos Zagrebačkom festivalu

NA PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI OD 8. DO 11. SRPNJA

20 novih imena za proslavu 20 godina EXIT festivala

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MISS UNIVERSE OTPUTOVALA NA FLORIDU

Na svjetskom izboru
u haljini s ogledalima

2

U DVORANI GRADSKOG KAZALIŠTA “JOZA IVAKIĆ” U VINKOVCIMA

Večeras 21. Tamburaški memorijal Hrvoja Majića

3

FESTIVAL 13.- 20. LIPNJA

ZagrebDox 2021. Osebujne i važne priče sjajnih autora