Kultura
ZAVRŠEN LIKOVNI TEČAJ VEDRANE FILIPOVIĆ-MARINIĆ U ORAHOVICI

Izložba “Od ideje do realizacije”
Objavljeno 2. listopada, 2019.
Nakon pet mjeseci učenja i uživanja u umjetnosti završena je prva faza likovnog tečaja koji je u Orahovici vodila profesorica likovne kulture iz Pitomače Vedrana Filipović-Marinić. U radionici je umjetničke poteze kistom učilo 13 polaznika u dobi od 7 do 77 godina. Otvorena je završna izložba u višenamjenskoj dvorani u Orahovici, a čine ju 100 radova polaznika iz Orahovice te istog tečaja u Pitomači.

- Izložba nosi naziv "Od ideje do realizacije" i izuzetno sam zadovoljna svim svojim polaznicima, koji su pokazali da itekako znaju slikati. Kratak program koji smo organizirali uoči izložbe imao je svoj cilj, a to je da kod svakoga, kako kod naših polaznika tako i kod svih prisutnih, potakne osjećaj ljubavi i poštovanja prema umjetnosti i likovnom stvaralaštvu. Umjetnost nije samo ono što vidimo, čujemo, čitamo, opipavamo, ono što percipiramo kao umjetnički objekt nego i cijeli jedan nevidljivi svijet. Upravo je taj nevidljivi svijet dobio svoje oblike kroz slike i crteže koje smo zajedno napravili. Moram priznati da sam i ja jako puno toga naučila radeći s ovim divnim ljudima, jer na našem tečaju to je doista bio susret generacija, od unuka do baka, a svi su bili kao jedno. Ovo je bio predivan osjećaj i iskustvo za mene i definitivno na ovome neću stati - rekla je Filipović-Marinić. Izložbu je otvorila orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin.

- Drago mi je što su Orahovčani dobili priliku svoju ljubav prema umjetnosti iskazati te ju dograditi novim saznanjima i što su na kraju postigli fantastičan rezultat - rekla je Petin. V.Gr.
Možda ste propustili...

KONCERT IZ CIKLUSA KANCIONIJER UŽIVO NA HRT-U

Izvode djela Mahlera i Hindemitha

OPROŠTAJ OD SAŠE ANOČIĆA

Sanjar u doba grube realnosti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROMOCIJA KNJIGE ‘’DJECA NA DALJINU’’

Matanović: Ovo je knjiga o teškim sudbinama o kojima se premalo govori

2

OPROŠTAJ OD SAŠE ANOČIĆA

Sanjar u doba grube realnosti

3

IZLOŽBA U POVODU 30 GODINA STROSSMAYEROVA SPOMEN-MUZEJA U ĐAKOVU

Muzej koji ugošćuje biskupa, slikare, književnike i glumce