Osijek
REGIONALNA RADIONICA

Efikasnija primjena Zakona o pravu na pristup informacijama
Objavljeno 24. ožujka, 2018.

U organizaciji povjerenika za informiranje, u Vijećnici Županijske skupštine Osječko-baranjske županije održana je regionalna radionica za korisnike prava na pristup informacijama “Moje pravo na informaciju” u okviru provedbe projekta “Jačanje kapaciteta tijela javne vlasti, udruga, medija i građana za provedbu Zakona o pravu na pristup informacijama”, koji se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda, a čija provedba traje od listopada 2017. do kraja rujna 2018.

Cilj je projekta pridonijeti jačanju kapaciteta ključnih dionika prava na pristup informacijama – tijela javne vlasti te korisnika – udruga, medija, građana - da što efikasnije primjenjuju i koriste Zakon o pravu na pristup informacijama i na taj način pridonose transparentnom i otvorenom radu vlasti i javne uprave u Republici Hrvatskoj.

Osim radionice za korisnike prava na pristup informacija, sljedećeg je dana, u petak, održana i edukacija za tijela javne vlasti Osječko-baranjske županije. Radionica je osmišljena kao edukativni program s interaktivnom komponentom, s ciljem informiranja i educiranja o uvjetima i načinima ostvarivanja prava na pristup informacijama. Radionicu je otvorila Ina Volmut uvodnim predavanjem “Pravo na pristup informacijama: zašto je važno i kako ga možemo ostvarivati?”, a nakon toga prisutni su imali priliku poslušati izlaganje Hrvoja Vindakijevića o temi “Kako tražiti i dobiti informaciju?”. Susret se nastavio predavanjem Tanje Dvorski i Hrvoja Vindakijevića koji su nazočne podučili o tome kako mogu zaštititi svoje pravo na pristup informacijama. Radionicu je zaključila Ina Volmut razradom teme “Moje pravo na odlučivanje – kako se uključiti u savjetovanja s javnošću?”, a sudionici su imali mogućnost postavljati dodatna pitanja izlagačima. F. Mamić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STUDENTICA S FILOZOFSKOG OBJAVILA KNJIGU

Ivona Martić (21) glasno
progovorila o svojoj tišini

2

GOSPODARENJE OTPADOM

Radić: Hvala, Osječani! odvajamo 51,26 % otpada

3

PREVENTIVNA AKCIJA POLICIJSKE UPRAVE

Biciklistima malo “jezikove juhe” i puno darova