Regija
STIGLA DONACIJA

Iz Hamburga za vodotoranj 10.000 eura
Objavljeno 18. kolovoza, 2017.

VUKOVAR - Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava jučer je u gradskoj vijećnici primio delegaciju udruga hrvatskih iseljenika iz Hamburga koji su tom prilikom uručili donaciju za obnovu “Vukovarskog vodotornja – simbola hrvatskog zajedništva”. Kako je rečeno, donacija u iznosu od 10.000 eura prikupljena je na humanitarnom koncertu pod nazivom “Hamburg za Vukovar”.

– Organizirali smo u Hamburgu, sve hrvatske udruge zajedno, koncert da se uključimo u tu lijepu akciju hrvatskog zajedništva, za vodotoranj – kazao je Tone Barnjak koji je bio inicijator akcije za pomoć u obnovi vodotornja u Vukovaru. Potpredsjednik hrvatskog kluba Croatia Hamburg Vjekoslav Karačić dodao je kako su se svi tamošnji Hrvati oduševljeno uključili u pomoć Vukovaru, sa srcem za domovinu. Gradonačelnik Penava još je jednom ponovio zadovoljstvo što su se, kako je rekao, cijela Hrvatska i dijaspora, odazvale pozivu za obnovu simbola stradanja, ali i otpora Vukovara agresiji 1991. godine.

– Pokazala se snaga hrvatskog zajedništva, i sva simbolika Vukovara koji je u stanju pokrenuti to zajedništvo – rekao je Penava.

Inače, na vukovaskom vodotornju rekontrukcijski radovi počeli su u svibnju, a Penava završetak radova očekuje koncem 2018. godine.S.B.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VIŠE OD 300 WALKERA UŽIVALO U BARANJI

Walkeri: Vraćamo se opet

2

KULTURNO-TURISTIČKA MANIFESTACIJA

Održan 26. Baranjski bećarac

3

PREDSJEDNIK NA PROSLAVI DANA GRADA NAŠICA

Milanović: Gradite i razvijajte se