Osijek
GOŠĆA GRADA: ELLA DVORNIK

Blog je alat s kojim možete
zarađivati i 500.000 kn godišnje
Objavljeno 26. siječnja, 2017.

Ella Dvornik ove bi godine od svog bloga mogla zaraditi i pola milijuna kuna, za što su joj, kako kaže, nužna četiri jaka sponzora i 16 postova mjesečno. Naime, iako je kći kralja funka Dine Dvornika i unuka glumačke legende Borisa Dvornika, njezino joj prezime na putu k blogerskom uspjehu nije značilo ništa, a uspjeh je krenuo kada je prema izboru UK Blog Awards 2016. godine ušla u top tri najbolja bloga među 3000 prijavljenih.

Ova poduzetnica nove generacije o putu do poslovnog uspjeha putem društvenih mreža predavanje je održala u srijedu pred punom predavaonicom Ekonomskog fakulteta, i to u organizaciji udruge Poduzetnici bez granica (EwoB). Naime, Ellin blog, pod nazivom “I am Ella”, danas prati 400.000 ljudi, a ona se tematikom bazirala na recenzije putovanja diljem svijeta. Iako je prije nekoliko dana dobila poziv od turističke zajednice Jamajke da posjeti njihovu zemlju i napiše post na svom blogu o njima, a u Slavoniju je stigla s putovanja u Maroko, iskreno je priznala kako joj je ovo prvi put da je u Osijeku.

Prvi put u Osijeku

- Do sada nisam mnogo vidjela, ali sam oduševljena hotelom Osijek u kojem sam smještena i gdje sam fino jela - priznala nam je Ella.

Inače, Ella je pred 300-tinjak zainteresiranih priznala kako je Hrvatsku napustila prije četiri godine s nešto sitne ušteđevine i krenula put Danske gdje je konobarila i djelila flyere. Ljubav ju je odvela u London i kada je napunila 23 godine shvatila je da ne studira, nema nikakvo konkretno zanimanje, ali ni viziju posla kojim bi se mogla baviti.

- Probudila sam se na svoj rođendan i odlučila napraviti plan za sljedećih pet godina. Shvatila sam da volim putovati i pisati te da nema mnogo takvih blogova pa sam odlučila da ću se time baviti. No, to je prilično skupo ako vas u početku nitko ne sponzorira. Kako sam ja bila nepoznata nitko nije želio financirati moje putovanje, jer su znali da nemam ni čitatelje mog bloga. Tako da sam u početku sve financirala sama. Nakon godinu dana htjela sam već odustati jer mi se činilo da je riječ o neisplativom poslu, ali sam se prijavila na UK Blog Awards i kada je moj blog proglašen jednim od tri najbolja, sve se promijenilo i počele su stizati brojne ponude. Sada mi plaćaju da putujem i o tome pišem i to na neke od najljepših lokacija na svijetu - priča 26-godišnja Ella, koja se nakon Osijeka sprema na put u New York.

Nefreteta Z. EBERHARD
AKO MRZITE ONO ŠTO RADITE,NEMA NI USPJEHA NI ZARADE

Među glavnim porukama koje je mlada blogerica pokušala prenijeti mladima u Osijeku jest da je nemoguće uspjeti ako nema strasti prema poslu koji radite.

“Ako mrziš svoj posao, onda mrziš i svoju plaću i ne možeš uspjeti. Treba biti potpuno pozitivan i sve u životu shvaćati ili kao lekciju ili kao blagoslov. Nikada se nemojte natjecati s drugima. Nitko ne može biti bolji od vas, a ni vi ne možete biti bolji do drugih, jer nitko ne živi vaš život. Vi ste jedini koji može živjeti svoj život. Najvažnija je umjerenost i da uživate u tome što radite, a ne da postanete rob zarade i posla”, poručila je optimistična Ella.

Najčitanije iz rubrike