Osijek
PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

“Dumine” uživale na Topolinki
Objavljeno 25. siječnja, 2017.

Prošlog je vikenda održan još jedan nezaboravan izlet u organizaciji planinarske skupine “Dumina” Planinarskog društva Zanatlija Osijek. Cilj je ovoga izleta bio poznato slavonsko skijalište i sanjkalište Topolinka u Donjoj Motočini.

U organizaciji učiteljice Ksenije Vilić iz Osnovne škole Franje Krežme, profesorice Tihane Pavičić iz II. gimnazije, profesorice Jele Knežević iz I. gimnazije, psihologinje Višnje Matić iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci i planinara Drage Majetića, šezdesetero je djece uživalo u nezaboravnom danu na snijegu.

- Sanjkali su se i skijali i veliki planinari, a sve zahvaljujući nesebičnom trudu i zalaganju mještana Donje Motičine, koji se brinu za ovu bijelu stazu na radost svih koji ju posjete. Djecu su dočekali domaćini iz DVD-a Donja Motočina i načelnik općine Željko Kovačević koji je male i velike planinare počastio sokom, keksima i štapićima, a gastroskupina PD-a Zanatlija potrudila se da se djecu dočeka toplim čajem i poznatim slavonskim specijalitetima, kruhom s domaćim pekmezom ili mašću - kaže prof. Tihana Pavičić.

Izlet je završio zajedničkim fotografiranjem pred dvorcem u Našicama i dodatnim polusatnim sanjkanjem u našičkom parku. Na povratku su svi zaključili da će nagodinu jedan od zimskih izleta “Dumina” svakako biti slavonski Kronplatz Topolinka. V. Latinović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike