Novosti
NIŠTA OD NATJEČAJA ZA POSLOVE U BRODSKOJ I NOVOGRADIŠKOJ BOLNICI

Novi ministar zaustavio sva zapošljavanja u hrvatskim bolnicama
Objavljeno 2. veljače, 2016.

Premda je prije tjedan dana slavonskobrodska bolnica “Dr. Josip Benčević” objavila tri natječaja za zapošljavanje ukupno 51 djelatnika u slavonskobrodskoj i novogradiškoj bolnici, prije tri dana novi ministar zdravlja Dario Nakić je svim zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj uputio “nalog” za obustavu zapošljavanja, osim u slučajevima gdje je postupak odabira kandidata završen.

Natječaji su se odnosili na specijalizaciju 13 doktora medicine u brodskoj i 16 doktora medicine u novogradiškoj bolnici, na dvije osobe za specijalizaciju iz medicinske biokemije i laboratorijske dijagnostike, na zapošljavanje prvostupnika inženjera elektrotehnike, razvozača, četiri kuhara i pet pomoćnih radnika u kuhinji te jedne primalje, prvostupnika radiološke tehnologije i tri medicinske sestre/tehničara, a radni odnos trebao je biti zasnovan na neodređeno vrijeme.

Istim natječajem tražena su i četiri doktora medicine za rad u Slavonskom Brodu, na određeno vrijeme, do popune radnih mjesta specijalistima hitne medicine. No od svega toga neće biti ništa.

“Obustava se ne odnosi na prijam pripravnika za obavljanje pripravničkog staža, prijam radnika na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa i prijam radnika kao zamjena za privremeno odsutne radnike (prijam na određeno vrijeme, npr. zamjene za bolovanje, što se nikako ne smije odnositi na zamjenu postojeće zamjene za bolovanje)”, stoji u ministrovu dopisu svim zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj.M.Radošević

Brodska i novogradiška bolnica nedavno su objavile natječaje za zapošljavanje 51 djelatnika, ali od toga - ništa

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KAKO SU RUČNE BOMBE BACALI I 300 METARA U DALJ

Vukovarski "ratni izum" zbunjivao je neprijatelja

2

PLAKATI UZ BIRAČKA MJESTA

Pinjuh za kampanju troši općinski novac?

3

CESTOVNI PROJEKTI U SLAVONIJI I BARANJI

Završetak koridora 5C sredinom iduće godine