Regija
URBAN COLLECTIVE FEST

Belomanastirci oslikali cijelu ogradu Špartinog stadiona
Objavljeno 19. svibnja, 2013.
Stvaralaštvo i davanje urbanog štiha gradu - osnovni je cilj manifestacije

BELI MANASTIR - Udruga mladih UPS! (Udruženo poticanje stvaralaštva), u suradnji s belomanastirskim Centrom za kulturu i ove je godine organizirala, već četvrti put, Urban Collective Fest, zanimljivu, te u Baranji i na istoku Hrvatske (pa i šire) rijetko viđenu manifestaciju. Sukladno globalnoj krizi bio je ovo najskromniji do sada Urban Collective Fest, ali ideje organizatorima nisu nedostajale.

Sve skupa odvijalo se na prostoru belomanastirskog Gradskog stadiona i na prostoru oko njega. Kako ističu u udruzi, upravo stvaralaštvo i davanje urbanog štiha gradu, osnovni je cilj svih dosadašnjih Urban Collective Festova, pa i ovog održanog tijekom proteklog vikenda.

- Ove godine zadatak nam je bio nastaviti s oslikavanjem zida koji okružuje Gradski stadion - ističu članovi UPS-a, naglašavajući kako se prošlogodišnji ''muving'' s pomoćnog igrališta Gradskog stadiona preselio u obližnji caffe bar Lymmar, gdje se održavao glazbeni dio festivala. Brojnim slučajnim prolaznicima pokazali su što im je cilj.

A prolaznici su, pak, sa zanimanjem pratili što rade Rebus, Smao Mao, Crosk, Momir Baborac, Ivana Kostadinović, Alexandar Livazović, Ivan Jožef, Tomislav Devčić i ostali umjetnici grafiteri. Bili su postavljeni i štandovi s rukotvorinama. Nakon još jednog Urban Collective Festa, ako ništa drugo, ograda gradskog stadiona, popularne Šparte, opet je dobila novi(ji) izgled, znatno ljepši i urbaniji nego ranije...

Ivica GETTO
Mladima nedostaje sadržaja

Članovi udruge UPS! mišljenja su kako Belom Manastiru kronično nedostaje sadržaja za mlade. Upravo zato odlučili su se upustiti u avanturu zvanu organizacija Urban Collective Fest, a s kojim ne misle prestati.

Možda ste propustili...

GRADSKO VIJEĆE DONJEG MIHOLJCA

Povjerenstvo za procjenu šteta

RASPISAN NATJEČAJ ZA SMJEŠTAJ STUDENATA U VUKOVARU

Studentski dom "Leopold": Mjesečna cijena u rasponu od 300 do 400 kuna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ČLANOVI PLEMIĆKIH OBITELJI PEJACSEVICH, ADAMOVICH, KEGLEVICH I ELTZ

U Našicama najveće okupljanje slavonske "plave krvi" do sada

2

DESETLJEĆIMA MISLILA DA SU TEGOBE OD ALERGIJA

Tekst u "Glasu Slavonije" nakon 40 godina otkrio dijagnozu

3

ČEKAJU SE REZULTATI ANALIZE VODE

Nezapamćen i zagonetan pomor ribe u rijeci Karašici