Ekonomija
NOVA OSJEČKA TVRTKA

Eurometal zaposlio 100 radnika Standarda i MIO-a
Objavljeno 8. kolovoza, 2012.

Vezani članci

U OSJEČKOJ METALOPRERAĐIVAČKOJ TVRTKI OKREĆE SE NOVA STRANICA

Eurometal Osijek preuzeo proizvodnju MIO Standarda

Eurometal d.o.o. Osijek, tvrtka koja je prije dva mjeseca iznajmila prostore i opremu MIO Metalske industrije d.d. Osijek i Standarda MIO d.o.o. Osijek, nad kojima je otvoren stečajni postupak, danas već upošljava gotovo 100 radnika.

Za početak je to rad na određeno vrijeme, odnosno proizvodnja iz ukupnog proizvodnog programa svoje prethodnice. Svi djelatnici su, kako je to i dogovoreno između stečajne upraviteljice Nade Gagro i Eurometala, u novu tvrtku prešli iz tih dviju povezanih tvrtki, a taj će se broj u nadolazećem vremenu, kroz očekivano povećanje poslova, i povećati, saznajemo u Upravi.

Naime, menadžment Eurometala uspio je zadržati, a u zadnje vrijeme i povećati poslove za inozemne poslovne partnere koje je prije obavljala tvrtka Standard i MIO, posebno one iz Italije i Njemačke te poslove za starog partnera Hondu, ali i nastaviti proizvodnju vlastitih brendova koja je sada, zbog teškoća u hrvatskom agraru, nešto smanjena.

Čelništvo tvrtke posebno je zadovoljno rastom produktivnosti budući da danas Eurometal s 50 posto manje radnika ostvaruje tek oko 25 posto manju proizvodnju nego prije. U pogonima, budući da je dovoljno posla, vlada prava radna atmosfera, a posao se neće prekidati ni u kolovozu s obzirom na to da u to vrijeme neće biti korištenja godišnjih odmora. Smanjeni su prazni hodovi u proizvodnji, a tvrtka ima i daleko manje fiksne troškove nego što su tvrtke u stečaju imale prije, što joj omogućuje ostvarenje operativne dobiti. Uspijevaju se isplaćivati i plaće sa svim porezima i doprinosima, a one su sada čak i nešto veće nego prije. Radnici Eurometala, iako svi zaposleni s ugovorima na određeno vrijeme u trajanju od tri mjeseca, organizirani su kroz sindikat u kojemu za sada djeluje njih 42.N.Vukadinović

50 %

manje radnika ostvaruje

25 %

manju proizvodnju nego prije

Smanjeni su prazni hodovi u proizvodnji, a tvrtka ima i daleko manje fiksne troškove

Možda ste propustili...

FAO: U SRPNJU POJEFTINILA HRANA

U cijene uračunali i strah od recesije

NAJVIŠE NOĆENJA ZABILJEŽENO JE U HOTELIMA

U Opatiji i Rijeci uspješna turistička sezona

ONEMOGUĆENA PLOVIDBA NATOVARENIH PLOVILA

Nizak vodostaj izaziva probleme

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RATARI SE PRIPREMAJU ZA ŽETVU SUNCOKRETA

I uz prosječan urod ipak će uspjeti dobro zaraditi

2

SNAŽN RAST CIJENA GORIVA

Era aviokarata po 10 eura završava

3

TREĆI NAJBROJNIJI INOZEMNI GOSTI

U RH je 82.000 talijanskih turista