Crna kronika
NOVI ZLOČIN U ZAGREBU

Nožem ubio ženu pa nazvao policiju, motiv nije poznat
Objavljeno 7. svibnja, 2024.
Zločin se dogodio na savskom nasipu u Novom Zagrebu. Ubojica je nazvao policiju, te je uhićen
Nakon zagrebačke policije o stravičnom ubojstvu žene na savskom nasipu u Zagrebu oglasilo se i nadležno državno odvjetništvo. Za ubojstvo je osumnjičen 48-godišnji muškarac, a zločin je počinjen nožem. Županijsko državno odvjetništvo Velika Gorica također navodi kako su ubojica i žrtva bili u - bliskom odnosu. Navodno su bili u ljubavnoj vezi.

Dojavu da je usmrćena žena, zagrebačka policija dobila je u ponedjeljak oko 19.20. Neslužbeno doznajemo kako je upravo 48-godišnjak o ubojstvu obavijestio policiju. Zločin se dogodio na savskom nasipu kod Jadranske avenije u Novom Zagrebu, u blizini nedovršene Sveučilišne bolnice. Izlaskom na teren policija je potvrdila istinitost dojave o ubojstvu žene. Odmah je trakom ogradila mjesto zločina i o svemu izvijestila Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici, čija je djelatnca izišla na teren i vodila očevid. Sve to vrijeme 48-godišnjak je bio na mjestu ubojstva, sada pod paskom policajaca.

Državno odvjetništvo (DORH) izvijestilo je da je Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici u ponedjeljak i utorak provelo očevid na mjestu teškog ubojstva žene, za koje se sumnjiči njoj blizak 48-godišnji hrvatski državljanin. Prema dosad utvrđenom, postoji osnovana sumnja da je 48-godišnjak počinio navedeno kazneno djelo na štetu bliske ženske osobe, također hrvatske državljanke, priopćilo je Državno odvjetništvo. DORH je dodao da je očevid na nasipu rijeke Save u blizini nedovršene Sveučilišne bolnice, uz stručnu pomoć Ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke, provela zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu (ŽDO) u Velikoj Gorici.

Policija je priopćila da je žena ubijena oštrim predmetom u ponedjeljak oko 19.20 i da je osumnjičenik pod nadzorom policije. U tužiteljstvu navode da velikogorički ŽDO poduzima, zajedno s policijom, daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti počinjenja kaznenog djela.

Tijelo ubijene žene prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, a do zaključenja teksta nije objavljeno koje je dobi bila ni što su motivi za taj stravični zločin koji je šokirao stanovnike glavnog grada Hrvatske.

Milan Bugarić
U TRI DANA DRUGO UBOJSTVO ŽENE
U tri dana ovo je drugo ubojstvo žene u Zagrebu. Kako smo bili izvijestili, zločin se zbio u subotu u obiteljskoj kući u naselju Vrapče, gdje je 28-godišnjak, također nožem, usmrtio 68-godišnju majku. Dvadesetosmogodišnjak je, zbog još neutvrđenog razloga, majku izbo nožem u subotu prijepodne u spavaćoj sobi. Nakon ubojstva ju je prekrio dekom, izišao iz kuće i otišao do obližnjeg kafića, gdje ga je policija pronašla i uhitila. Iako se prvo mislilo da je sam prijavio zločin, policiju je nazvao prijatelj 28-godišnjaka, i to nakon što ga je 28-godišnjak nazvao i rekao što je učinio. Sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor 28-godišnjaku zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na svjedoke.

Možda ste propustili...

IZMEĐU ČEPINA I IVANOVCA

Izorao topnički projektil na njivi

U VIROVITIČKO-PODRAVSKOJ ŽUPANIJI PROTEKLOG VIKENDA

Dvoje teže ozlijeđenih na cestama

Najčitanije iz rubrike