Sport
DERBI HRVATSKOG RUKOMETA

Zagreb ovaj put pobijedio nakon 60 minuta igre
Objavljeno 6. svibnja, 2024.
Zagrebu i NEXE-u slijedi doigravanje za prvaka. Igra se do 6 bodova, a Zagreb zasad ima 4
Zagreb i NEXE zaključili su Ligu za prvaka pobjedom aktualnog hrvatskog prvaka 24:18. Ovo je druga pobjeda Zagreba nad Našičanima, koja je ovaj put ostvarena nakon 60 minuta igre. Jer, podsjetimo, prvi ovosezonski susret dvaju naših najboljih klubova u Našicama prekinut je pri kraju prvog poluvremena, pa je naknadno registriran 10:0 u korist Zagreba.

Ispunjena je bila Kutija šibica za najveći derbi hrvatskog rukometa. Zasluge za lijep ambijent na Trešnjevci imali su i brojni navijači pristigli iz Našica. Hrvatski rukometni derbi nije propustio ni hrvatski izbornik Dagur Sigurdsson. Mogao je vidjeti prije svega ponovno iznimno raspoložene reprezentativne vratare Mateja Mandića i Dominika Kuzmanovića.

Mučenje u napadu


Jedan je puno iskusniji hrvatski reprezentativac postigao i prvi pogodak na utakmici. Poveli su naime domaći, a mrežu NEXE-a prvi je zatresao Jakov Gojun, inače specijalist za obranu koji je u toj akciji ostao u napadu. Odnedavno trener NEXE-a Krešo Ivanković imao je dosta problema oko sastavljanja momčadi, pa tako i obrambene zone koju su u sredini činili Luka Moslavac i Marko Račić. Probleme za NEXE pričinilo je već drugo isključenje Moslavca nakon deset minuta igre. Zagreb je tada vodio 7:3. Imao je problem NEXE u organizaciji igre, a dosta je toga poremetilo i drugo Moslavčevo isključenje. S druge strane Kos i Dibirov u 22. minuti svojim su pogodcima donijeli Zagrebu visoko vodstvo 12:5. Uspjeli su se gosti pribrati, serijom od 4:0 vratili su se u igru. Do kraja prvog poluvremena još jedan reprezentativac Luka Lovre Klarica postigao je svoj treći pogodak za vodstvo Zagreba 13:9. Premda je ostalo dovoljno vremena, NEXE nije uspio postići pogodak s kojim bi u nastavak ušli s većim izgledima za preokretom.

Slijedi doigravanje


Mučio se NEXE u napadu i u nastavku susreta. Vejin je svojim pogotkom smanjio prednost Zagreba na tri pogotka, ali je previše u drugom poluvremenu bilo tehničkih pogrešaka i nepreciznih šutova gostujućih igrača da bi uopće ugrozili domaćina. Da bi stvar bila još gora, u 43. minuti Moslavac je zaradio treće isključenje. U pokušaju sprječavanje kontre pogodio je rukom u lice Zvonimira Srnu. Nije Moslavac prigovarao na odluku sudaca, završio je na tribini u društvu navijača NEXE-a. Zagreb je do kraja iskontrolirao i sačuvao stečenu prednost. Ova pobjeda važna im je i u nastavku borbe za naslov prvaka. Zagrebu i NEXE-u naime slijedi doigravanje za prvaka Hrvatske. Igra se dok jedna momčad ne dođe do šest bodova u međusobnim susretima, a Zagreb s dvije pobjede trenutno već ima četiri boda. Sljedeći susret igra se ponovno u Kutiji šibica.

Krešimir Lacković
ZAGREB       24 (13)

NEXE        18 (9)

ZAGREB – Kutija šibica. Suci: Dalibor Jurinović Zadar i Marko Mrvica Biograd na moru

ZAGREB: Grbavac, Mandić 13+1, Kos 2, Walczak, Faljić 2, Klarica 4, Gojun 2, Srna 1, Horvat, Sirotić, Čupić 2-2, Dibirov 6-4, Franković, Kavčić 1, Glavaš 4 i Suholežnik.

NEXE: Kuzmanović 10+1, Car, Radovanović, Račić 1, Bakić, Vejin 3, Marguč, Sršen, Jotić 2, Štrlek 3-1, Moslavac, Tomić 2, Cenić 1, Cohen 4, Melić 2-1 i Pribetić.

SEDMERCI: Zagreb 8-6, NEXE 3-2; ISKLJUČENJA: Zagreb 4 minute Srna 2, Suholežnik 2, NEXE 12 minuta Moslavac 2+2+2, Jotić 2, Cohen 2, Marguč 2. Crveni karton: Moslavac NEXE

Možda ste propustili...

PRVA HRVATSKA LIGA RUKOMETAŠICA

Nema pritiska na finalnom dvoboju

ZAVRŠNICA RUKOMETNOG KUPA HRVATSKE

NEXE: Burnu sezonu učiniti povijesnom

Najčitanije iz rubrike