Osijek
OD 10. SVIBNJA NOVA REGULACIJA PROMETA U OSIJEKU

Gundulićeva će se zatvoriti od Stepinčeve do Radićeve
Objavljeno 3. svibnja, 2024.
Za promet će se otvoriti Stepinčeva u dijelu oko Trga baruna Trenka
Otvaranje za promet Stepinčeve ulice u dijelu oko Trga baruna Trenka, a zatvaranje Gundulićeve u dijelu od Stepinčeve do Radićeve nova je prometna regulacija koja će Osječane dočekati od kraja idućeg tjedna.

Iako su iz osječkog Vodovoda prvotno bili najavili da će već od petka (3. svibnja) krenuti u sljedeću fazu radova na rekonstrukciji i izgradnji vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje na spomenutim potezima, sve su odgodili za tjedan dana poslije, preciznije od 10. svibnja.

“Razlog ovome su nepredviđene okolnosti koje su nastale prilikom iskopa i rekonstrukcije kanalizacijskih priključaka u južnom dijelu Stepinčeve ulice. Do povećanog opsega radova, a time i potrebe za produženjem roka došlo je zbog neočekivanog položaja i broja starih, neucrtanih kanalizacijskih priključaka koji datiraju još iz 1952. godine", istaknuli su iz Vodovoda.

Riječ je o realizaciji treće etape Projekta "Osijek 4", koja podrazumijeva radove na rekonstrukciji i izgradnji vodoopskrbne mreže i sustava odvodnje u Gundulićevoj, od Radićeve do Vukovarske ulice, dijelu Vukovarske te Stepinčeve.

Mehanizacija će se preseliti u Gundulićevu, od Stepinčeve do Radićeve ulice. Taj je dio Gundulićeve ulice od polovine ožujka već pod privremenom prometnom regulacijom, kao slijepa ulica. No nova faza radova predviđa potpuno zatvaranje navedenog dijela Gundulićeve, jasno, osim za stanare te hitne i komunalne službe, u iduća dva mjeseca, predvidljivo do početka srpnja.

Obilazni će se promet u tom razdoblju odvijati u smjeru istok - zapad (prema centru), i to ulaskom u Gundulićevu (Trg baruna Trenka) - Stepinčeva - Vukovarska - Trg Ljudevita Gaja - Radićeva te povratak u Gundulićevu.

U smjeru zapad - istok (od centra) nešto je jednostavnije, iz Gundulićeve preko Radićeve i Reisnerove do Stepinčeve i natrag u Gundulićevu (Trg baruna Trenka).

Iz Vodovoda unaprijed zahvaljuju sudionicima u prometu na razumijevanju i strpljenju, ali mole da se poštuju postavljeni znakovi privremene regulacije prometa, a posebice da se ne parkiraju vozila u zoni gradilišta kako to ne bi ometalo izvođenje radova.

Kada smo već kod Stepinčeve, od prošlog vikenda, nakon završetka svih radova na frezanju i asfaltiranju sjevernog dijela kolnika u Europskoj aveniji, od Kuhačeve (izlaz/ulaz u Tvrđu) do Stepinčeve ulice, ponovno se vratio promet svih vozila u oba smjera na obnovljenoj sjevernoj dionici, uključujući i autobuse javnog prijevoza. Navedeno je pak vezano uz realizaciju projekta modernizacije tramvajske infrastrukture koju realizira Gradski prijevoz putnika. Dakle u jednom trenutku obje ove velike investicije "susrele" su se u osječkom širem centru, pa je bilo dosta nezgodno prometovati od centra grada pa prema istoku. No radovi na projektima koje realiziraju dvije gradske tvrtke, Vodovod i Osijek, a uvelike financirane izvorima iz europskih sredstava, idu svojim tijekom.

Vodovod svoj Projekt "Osijek 4" realizira i na području Retfale, i ondje se privode kraju radovi na potezu Sljemenska, od Dalmatinske do Kolodvorske, a za očekivati je kako će i ondje uskoro biti objavljena nova regulacija, jer nastavit će se Kolodvorskom u smjeru Strossmayerove.

Dario Kuštro
Možda ste propustili...

USPJEH ANE PIROŠ, UČENICE OŠ "VLADIMIR NAZOR" ČEPIN

Najbolja u RH iz biologije i kemije