Osijek
DAN GČ INDUSTRIJSKA ČETVRT

Ulaganja sve veća, a dvorac Mačkamama u vlasništvu Grada
Objavljeno 30. travnja, 2024.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u spomen na žrtve Domovinskog rata kod spomen-obilježja u Drinskoj ulici, a nakon toga i svečanom sjednicom Vijeća u dvorcu Mačkamama, Gradska četvrt Industrijska četvrt u utorak je obilježila svoj dan, a ujedno su obilježeni i Dan Temeljnog ogranka ''Sveti Josip Radnik'' Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata te crkveni god Župe svetog Josipa Radnika.

- Ovdje smo kako bismo zahvalili sima koji su položili život na oltar domovine, a isto tako i svoga grada i ove gradske četvrti - istaknuo je u izjavi za medije predsjednik Gradskog vijeća Osijeka Tihomir Florijančić, podsjetivši na niz investicija u ovoj gradskoj četvrti koje su već realizirane ili će se realizirati u dogledno vrijeme.

- Kada govorimo o sredstvima iz prioriteta gradskih četvrti, možemo reći da su ulaganja u GČ Industrijska četvrt povećana za oko 17 posto u odnosu na prošlu godinu te ona sada iznose oko 84.000 eura. U proteklih godinu dana ovdje su napravljeni nogostupi u Ramskoj i Zrmanjskoj ulici te u parku Mačkamama, a kada govorimo o kapitalnim ulaganjima Grada Osijeka možemo izdvojiti obnovu nogostupa podvožnjaka u Vinkovačkoj ulici u vrijednosti 200.000 eura. Kada govorimo o budućnosti, istaknuo bih činjenicu da je dvorac Mačkamama prešao u vlasništvo Grada Osijeka, što je stvorilo pretpostavke za njegovu obnovu koja će se dogoditi u skorije vrijeme. Također, u partnerstvu s OBŽ-om ići će se u proširenje doma za umirovljenike, a na području Industrijske četvrti najavljen je i mega projekt novog Kliničkog bolničkog centra vrijednosti preko 700 milijuna eura - rekao je Florijančić.

Predsjednik Vijeća GČ Industrijska četvrt Tomislav Kurevija ocjenio je kako je ova gradska četvrt jedna od najpoželjnijih za život u gradu Osijeku.

- U našoj gradskoj četvrti ove godine imamo rekordan proračun za program prioriteta, što smo rasporedili prema potrebama naših građana. Imamo i niz projekata Grada Osijeka, OBŽ-a, ali i s nacionalne razine, od IT parka do budućeg KBC-a. U budućnosti nam je želja oživiti samo središte naše gradske četvrti, a to je dvorac Mačkamama i prostor oko njega. Plan je urediti ga tako da on bude mjesto okupljanja svih stanovnika gradske četvrti, a nešto slično vidjeli smo na posljednjem adventu na Mačkamami gdje se skupilo više odpreko 700 ljudi - rekao je Kurevija.

Polaganju vijenaca i svečanoj sjednici Vijeća nazočio je i župan Mato Lukić koji je i stanovnik ove gradske četvrti.

- Koliko su jake njegove gradske četvrti toliko je jak i Grad Osijek, a onda i Osječko-baranjska županija. Danas se u Industrijskoj četvrti realiziraju lijepi projekti, četvrt se lijepo razvija, ovdje je niz institucija, nedavno je Grad u Gackoj ulici otvorio i centralnu zgradu IT parka, a u blizini će prema planovima biti izgrađen i novi KBC - rekao je Lukić.

Ivan Alilović

Možda ste propustili...