Novosti
ŽUPANJCI SE ŽALE NA NESNOSAN SMRAD IZ KRUGA SLADORANE

Željko Zadro: Radimo
na rješavanju problema!
Objavljeno 7. srpnja, 2022.
Zbog nesnosnih vrućina neugodan miris dolazi iz laguna od prečistača otpadnih voda

Stanovnici naselja Šećerana, ali i obližnjih dijelova Županje, žale se na nesnosan smrad koji se, tvrde, širi iz kruga Sladorane, a pojavio se nakon izgradnje prečistača otpadnih voda. Građani sve glasnije negoduju. „Užasno smrdi, to je postalo neizdrživo i više ne znamo što raditi. Ne možemo sjediti u dvorištu, moramo zatvarati prozore, smrad nam ulazi u kuću... Poremećen nam je normalan život i pitamo se do kada li će to trajati i hoće li netko nešto konačno poduzeti po tom pitanju“, revoltirani su.
Građani se za pomoć ovih dana obraćaju i gradonačelniku Damiru Juzbašiću, koji je pozvao nadležnu inspekciju da izađe na teren i na licu mjesta utvrdi o čemu se radi, ima li kakvih propusta i nepravilnosti, i da se problem pokuša riješiti. Kontaktirao je i Željka Zadru, predsjednika Uprave Hrvatske industrije šećera, i to je, kazao nam je, ono što on kao gradonačelnik može učiniti, druge ingerencije nema, jer riječ je o privatnoj tvrtki.
U izjavi za Glas Slavonije Željko Zadro jutros je kazao: „Radi se o nesnosnim vrućinama, a neugodan miris dolazi iz laguna od prečistača otpadnih voda. Nažalost, tek s prvom kišom će se smiriti! S nekoliko tvrtki iz Zagreba radimo na tome da pokušamo riješiti taj problem, i učinit ćemo sve što je moguće poduzeti po tom pitanju, ali to je danak industrije u gradu“.


Negoduju i građani koji žive u centru grada. Žale se na neugodne mirise koji dopiru iz obližnjih svinjaca i staja, i pitaju se smije li se stoka držati u centru grada i postoji li kakva odluka kojom je to regulirano.  Pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove, Josip Nikolozo, kazao nam je da takve odluke, koja zabranjuje držanje životinja, nema i da nikada u Županji nije ni postojala, jer se sve donedavno velik broj ljudi bavio poljoprivredom, držao je stoku i na taj si način osiguravao egzistenciju. „Životinje se moraju držati u propisanim uvjetima, mi to ne kontroliramo, to kontrolira nadležna poljoprivredna inspekcija. U proteklih je nekoliko godina, na poziv građana i Grada, inspekcija izlazila na teren. Mi ne možemo ulaziti u privatan posjed, možemo eventualno utvrditi neke nepravilnosti, ali ne možemo postupati“, zaključio je Nikolozo.
Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Možda ste propustili...

OBLJETNICA ROĐENJA PRVOG HRVATSKOG PREDSJEDNIKA

Tuđmanovo djelo - jedinstveno