Novosti
OSIGURANJEM DODATNOG PROSTORA OMOGUĆIT ĆE JOŠ KVALITETNIJE OBRAZOVANJE

Gimnazija Županja od jeseni će prijeći u jednosmjenski rad
Objavljeno 15. lipnja, 2021.
ŽUPANJA



Gimnazija Županja oduvijek je bila rasadnik talenata i kao institucija uživala je i uživa veliki ugled, a od jeseni će svojim učenicima osigurati još bolje i kvalitetnije sadržaje i obrazovanje koje će im omogućiti upis željenih studijskih programa.



- Radimo na ozbiljnijoj rekonstrukciji nastave i funkcioniranja Gimnazije. Želimo od sljedeće školske godine prijeći u jednosmjenski rad, i to nam je sada prioritet. U posljednja dva mjeseca angažirani smo na tome, razgovaramo sa Županijom i Ministarstvom kako bismo za to stvorili uvjete - pojašnjava ravnatelj Ivica Živković, prof., i napominje da je Gimnazija vlasnik prostora u kojemu već godinama djeluje Glazbeni odjel OŠ Ivana Kozarca.

Iako bi im vraćanje njihovih prostora bilo idealno rješenje, u Gimnaziji imaju sluha i za Glazbeni odjel, pa se razgovara o zajedničkom korištenju prostora. Gimnazija bi ga koristila u prvoj smjeni, glazbenoj bi školi ostali njezini odjeli za pojedinačne instrumente, a zajednički bi se koristile učionice.

Time bi se Gimnaziji, s ukupno 14 razrednih odjela, omogućilo da od sljedeće godine krene s novim načinom rada i funkcioniranja.

- To bi za nas značilo da konačno možemo imati kabinetsku nastavu, dodatnu i dopunsku nastavu, izvannastavne aktivnosti, pojačanu izbornu nastavu. Naši bi učenici zapravo u školi obavljali sve ono što im je potrebno, od zadaća, dodatnih i dopunskih instrukcija, dodatnih aktivnosti i priprema za natjecanje, sve bi bilo u rasponu od 7.30 ujutro do 15 ili 16 sati poslijepodne, ovisno o tome kako ćemo se posložiti - pojašnjava.

Time bi se omogućilo i izvođenje posebne nastave za darovite učenike, u skupinama, ali i dopunska nastava za učenike koji imaju problema s pojedinim predmetima, sve bi bilo unutar škole, u radnom vremenu. Ravnatelj ističe da žele izići u susret učenicima koji možda u osnovnoj školi nisu stekli dovoljno znanja, a žele upisati Gimnaziju. Bili bi im suport, bez ikakve naknade, a time bi ujedno sačuvali i broj djelatnika. Dodatni prostor sve će to omogućiti i njegovo je rješavanje stoga prioritet.

- Svima bismo otvorili vrata za kvalitetniji rad, koji nije isključivo fokusiran na redoviti nastavni sadržaj, nego i na dodatni, da nam, primjerice, učenik u trećem razredu može kazati: ‘Želim studirati medicinu‘ i da mu profesori mogu reći koje predmete mora pojačati. U trećem i četvrtom razredu omogućili bismo im dodatnu nastavu. Mislim da je to jako važno i da je svima u interesu - zaključuje.

Poručuje kako će učiniti sve da učenici županjske Gimnazije budu konkurentni s najboljim zagrebačkim gimnazijama, s kojima također kreću u suradnju, i da imaju jednako kvalitetne uvjete obrazovanja.

Ministarstvo je za sljedeću školsku godinu odobrilo upis dvaju odjela opće gimnazije (ukupno 44 učenika) i jedan odjel od 20 učenika prirodoslovno-matematičke gimnazije.


Marija Lešić Omerović
Ivica Živković ravnatelj Visoka razina znanja koju dobivaju jedan je od glavnih razloga zašto učenici upisuju našu školu. Dužnost mi je osigurati najbolje uvjete za dodatni rad svima koji to žele, i učenicima i nastavnicima
OBRTNIČKA I TEHNIČKA
Obrtničko-industrijskoj školi odobren je upis ukupno 190 učenika u prve razrede za zanimanja: ekonomist, fitofarmaceut, automehaničar, vodoinstalater, bravar, CNC operater, elektroinstalater, elektromehaničar, frizer, pediker, konobar, kuhar, pomoćni bravar, pomoćni cvjećar, pomoćni kuhar i slastičar. Tehnička škola upisat će dva razreda po 26 učenika - budućih elektrotehničara i strojarskih računalnih tehničara.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike