Novosti
ZAJEDNIŠTVO I SOLIDARNOST

I županjska Posavina pomaže stradalima u potresu
Objavljeno 30. prosinca, 2020.

Grad Županja će, najavio je to na današnjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Davor Miličević, pomoći stanovništvu na potresom pogođenom području. Na otvoreni račun Crvenog križa za pomoć stradalima u razornom potresu uplatit će 10.000 kuna, a dostavit će i pakete prehrambenih proizvoda. U suradnji s drvnom industrijom Tvin, za pet obitelji Grad Županja osigurat će vaučere u vrijednosti po 50.000 kuna kojima će, nakon što budu obnovljeni, svoje domove moći opremiti namještajem.


U prikupljanje pomoći stradalima u potresima koji su pogodili Sisak, Petrinju, Glinu i okolicu,  uključile su se i Općine u županjskoj Posavini, župne zajednice, brojne udruge, građani velikoga srca koji su ponovno pokazali da su spremni brzo reagirati i pomoći onima kojima je najpotrebnije. Uvjereni da se ovakve situacije mogu prebroditi samo u zajedništvu i solidarnosti. A to, kako ističu, najbolje znaju stanovnici Cvelferije, koju su u svibnju 2014. poharale katastrofalne poplave.
Tijekom današnjeg prikupljanja humanitarne pomoći u Centru za distribuciju materijalne pomoći GDCK Županja prikupljeno je pedesetak donacija. Svoje donacije građani mogu donijeti u vremenu od 8 do 15 sati, a sve informacije mogu dobiti na broj telefona 099 426 2022.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ

Možda ste propustili...

TRAŽE ISPLATE ZAOSTALIH PLAĆA

Radnici Varteksa u štrajku

POLOŽEN VIJENAC U SPOMEN NA SVE ŽRTVE RADNIČKE BORBE, POGINULE RADNIKE I HRVATSKE BRANITELJE

Sindikati: Od nove vlasti zahtijevamo dijalog o položaju radnika