Novosti
WIKIPEDIA GRIJEŠI

Nenad Šoštarić ipak nije rođen u Osijeku!
Objavljeno 17. prosinca, 2020.

Vezani članci

HRVATSKA BAJKA NA EUROPSKOM PRVENSTVU U DANSKOJ

Povijest je već ispisana, a u Herningu se čeka još samo konačna nagrada - medalja

Od potpunih anonimki rukometašice Hrvatske danas su postale apsolutne zvijezde dana. Danas svi želimo što više znati o Ćamili, Tei, Keti Ježić, sestrama Kalaus i(li) Posavec. Tako i o samozatajnom izborniku Nenadu Šoštariću. Poznatom isključivo u rukometnim krugovima, kao dugogodišnji trener Lokomotive i niza zagrebačkih klubova, u kojima je prije trenerske gradio i igračku karijeru. Međutim, Wikipedia navodi kako je Nenad Šoštarič rođen 16. veljače 1959. u Osijeku! Dovoljno da se na društvenim mrežama počne dijeliti kako je izbornik nove hrvatske sportske senzacije zapravo naš. No, već prvi kontakt u provjeri te informacije naveo nas je na sumnje.


- Šoštarića jako dobro poznajem, ali da je rođen u Osijeku, meni to nije poznato. U rukometu sam od desete godine i ne sjećam ga se kao člana nekog od tadašnjih osječkih klubova - rekao nam je Zdenko Kordi, nekadašnji izbornik hrvatskih rukometašica.


Uz pomoć glasnogovornika reprezentacije došli smo jučer do samog izbornika. Ostavio nam je broj uz napomenu "on je OK, javit će ti se". Poslali smo mu poruku, naveli što nas zanima i čestitali "iz rodnog grada", ako je to uopće istina.


- Hvala na čestitkama, ali ovo je kriva informacija. Rođen sam u Zagrebu - odgovorio nam je Šoštarić.
Potvrđujući kako Wikipedia sadrži podosta i pogrešnih podataka. K.L.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike