Novosti
PRAVNI FAKULTET OSIJEK PROJEKTNI PARTNER U OKVIRU PROJEKTA PROVIDENTIA STUDIORUM IURIS

Radionica unaprjeđenja nastavničkih kompetencija na Pravnom fakultetu u Rijeci
Objavljeno 28. ožujka, 2020.

Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci nositelj je ovoga projekta, a Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu i Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku projektni su partneri.

Svrha je projekta pridonijeti unaprjeđenju kvalitete studiranja na pravnim fakultetima u Hrvatskoj izradom standarda kvalifikacije i šest standarda zanimanja te unaprjeđenjem studijskih programa integriranoga preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Pravo, specijalističkoga diplomskog stručnog studija Javna uprava i stručnoga Upravnoga studija, uvođenjem suvremenih programskih rješenja te unaprjeđenjem sustava osiguravanja kvalitete i nastavničkih kompetencija za poučavanje usmjereno na studenta. Projektnim će se aktivnostima doprinijeti povećanju uključenosti i suradnje svih dionika, uključujući i istraživanje tržišta rada kako bi se navedeni studijski programi prilagodili potrebama tržišta i kako bi se studentima omogućilo stjecanje prijeko potrebnih znanja, vještina i kompetencija u skladu s Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom. Razdoblje je provedbe projekta od 27. ožujka 2019. do 26. ožujka 2022. Projektni okvir predstavlja operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.; Provedba Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira na razini visokoga obrazovanja, sufinanciran iz Europskoga socijalnog fonda. Članovi projektnog tima Pravnoga fakulteta Osijek, doc. dr. sc. Ana Đanić Čeko, doc. dr. sc. Emina Jerković, doc. dr. sc. Biljana Činčurak Erceg i izv. prof. dr. sc. Tunjica Petrašević, sudjelovali su u okviru projekta „Providentia Studiorum Iuris – Unaprjeđenje kvalitete studiranja na pravnim fakultetima u Hrvatskoj“ na radionici unaprjeđenja nastavničkih kompetencija pod nazivom „Nastava usmjerena na studente: planiranje, poučavanje i vrednovanje na studijima prava“ koja je održana 26. i 27. veljače 2020. na Pravnom fakultetu u Rijeci. Dvodnevnu je radionicu održala prof. dr. sc. Vesna Kovač s Filozofskoga fakulteta u Rijeci.

Članovi su projektnoga tima Pravnoga fakulteta Osijek: doc. dr. sc. Ana Đanić Čeko, koordinatorica, doc. dr. sc. Emina Jerković, članica, doc. dr. sc. Biljana Činčurak Erceg, članica, doc. dr. sc. Katarina Marošević, članica i izv. prof. dr. sc. Tunjica Petrašević, član.

https://providentia-iuris.eu/; https://www.pravos.unios.hr/providentia-studiorum-iuris
Ana ĐANIĆ ČEKO