Novosti
OTVORENA NOVA KANTINA NA FILOZOFSKOM - NIJE ŠALA!

„Filozofi” dobili kantinu
kao iz kataloga
Objavljeno 1. travnja, 2019.

Prvi travnja, no to nije šala, otvara se nova studenska kantina – izvijestili su u četvrtak na Facebook stranicama Filozofskog fakulteta uz priloženu fotogaleriju novoga prostora, čime su izazvali lavinu oduševljenja sadašnjih i bivših studenata, nestrpljivih popiti kavu, pojesti sendvič i predahnuti od predavanja u prekrasnom modernom i prostranom prostoru, koji je baš danas počeo rad.

„Kao iz kataloga”, „Čovjek poželi opet nešto studirati na FFOS-u samo da uživa u kantini” ili „Jedva čekam popiti kavicu u tako uređenu prostoru” samo su neki od stotina pozitivnih komentara.

Od male, skučene, mračne i zastarjele kantine u podrumu, koja datira iz 70-ih godina prošloga stoljeća, do zasigurno najljepše u cijeloj Hrvatskoj, primjerene najsuvremenijim standardima, Filozofski fakultet došao je u samo mjesec dana, saznajemo to od voditeljice cijeloga projekta, prof. dr. sc. Milice Lukić, prodekanice za razvoj i poslovanje Filozofskog fakulteta.

- Osluškivali smo studente i njihove potrebe. Do sada su boravili u nereprezentativnom prostoru i bilo je vrijeme da se nešto učini oko toga. Željeli smo i studentima i djelatnicima omogućiti da imaju lijep kantinski prostor, u kojemu će uživati – kaže nam prodekanica Lukić.

Nova je kantina umjesto u dosadašnjem nepraktičnom podrumskom prostoru do kojega su vodile strme stepenice, smještena u prizemlju. Bila je to donedavno računalna učionica.

- Kantina je smještena u prizemlju, u prostoriji broj 7. U sastavu kantine osmislili smo i poseban prostor za nastavnike i djelatnike FFOS-a, simbolično nazvan Klub za nastavnike, u prostoriji broj 6, gdje se mogu odvojiti od studenata ako to žele – objašnjava nam prodekanica. U cijeli projekt Filozofski fakultet uložio je čak 250.000 kuna.

- Riječ je o 80-ak kvadrata funkcionalno osmišljenoga prostora, kojim u estetskom smislu dominira industrijski stil. Izvorno projektno rješenje uređenja interijera kantine, što ga je izradila tvrtka ATIKA PROJEKTI (projektant: Damir Jukić, dipl. ing. arh.)., prilagodili smo svojim mogućnostima, a radove na uređenju izvela je tvrtka CROMAX d.o.o. iz Slavonskog Broda – kaže nam prodekanica. Osim vizualno atraktivnog nova kantina ima udobni namještaj, zanimljive detalje, ali i televizor i besplatni internet, pa će vrlo vjerojatno postati i konkurencija knjižnici, jer je sada neodoljivo mjesto ne samo za druženje nego i za pisanje seminara. Kao i do sada, kantinu će voditi Studentski centar, a za svoje korisnike bit će otvorena od 7 do 19.30 od ponedjeljka do petka te od 7 do 13 sati subotom. J. Pejaković
PONUDA KAO DO SADA
- Vjerujemo kako će naši studenti i djelatnici, ali i svi posjetitelji Filozofskoga fakulteta, uživati u novom prostoru i često u njega navraćati – poručila je prodekanica. Iz Studentskog centra poručuju kako će u kantini biti dostupna sva ponuda kao i do sada - kave, sokovi, pekarski proizvodi, topla i hladna brza jela, sladoledi...