Novosti
KATARINA STRAHINIĆ NASTUPA U SHOWU “ZVIJEZDE PJEVAJU”

Nisam mogla dobiti boljeg partnera od Pere Galića!
Objavljeno 2. ožujka, 2019.
Zabavljamo se i uživamo, a to je mislim nekako najvažnije, kaže glumica

Od ove subote (2. ožujka) na HTV 1 u 20.05 sati počinje nova osma sezona popularnog showa "Zvijezde pjevaju". Show se vraća nakon pet godina stanke na ekrane Hrvatske radiotelevizije, a riječ je o BBC-ijevu formatu u kojemu pjevači uče poznate osobe, zvijezde, nastupati i pjevati.

U subotu će parovi nastupiti ovim redoslijedom: Krešimir Sučević Međeral i Ivana Kindl, Ashley Colburn i Bojan Jambrošić, Thara Thaller i Dino Jelusić, Krešimir Macan i Antonia Šerić, Frano Ridjan i Žanamari Lalić, Katarina Strahinić i Pero Galić, Borko Perić i Jelena Radan te Ella Dvornik i Goran Bošković. Atraktivan je i novi žiri! Njihova imena jamče i kvalitetu i zabavu: Danijela Martinović, Miroslav Škoro, Mirela Priselac Remi i Valentina Fijačko Kobić. Voditelji su jedini ostali isti, to je omiljeni dvojac - Barbara Kolar i Duško Ćurlić. U prvoj emisiji parovi pjevaju ili pop ili baladu, a u drugoj će se okušati u soulu, odnosno swingu. U prvoj emisiji nema ispadanja, tako da ćemo svih osam parova vidjeti i sljedeće subote.

O novim izazovima i nastupu u showu popričali smo s mladom glumicom Katarinom Strahinić, kojoj će partner u "Zvijezde pjevaju" biti Pero Galić, frontmen županjske Opće opasnosti.

Jesi li pratila show "Zvijezde pjevaju" i kako ti se svidio?

- Jesam, obožavala sam taj show! Tako da mi je jako drago što se vratio, a sad još kad sam dio njega (što još uvijek ne vjerujem) još sam uzbuđenija. Pjevanje mi baš nije jača strana, tako da se veselim ću se malo usavršiti u tom području. Ali ono što je sigurno, Pero i ja ćemo prirediti dobar show.

Nastupaš u paru s Perom Galićem iz Opće opasnosti. Kako ti se čini ta kombinacija?

- Mislim da boljeg partnera nisam mogla dobiti. Pero je stvarno super pjevač i kao osoba. Baš imam nekako dojam da smo kliknuli odmah na prvu, tako da se veselim jako nastupati s njim. Zabavljamo se i uživamo, a to je mislim nekako najvažnije.

Poznaješ li pjesme Opće opasnosti i imaš li možda njihovu omiljenu pjesmu?

- Poznajem, poznajem, kako da ne. Imam omiljenu pjesmu: "Jednom kad noć". Čak smo razmišljali da s nekom od pjesmama Opće opasnosti nastupamo. A hoćemo li, morat ćete gledati!

Koliko ti glazba znači u životu? Što najradije slušaš?

- Mislim da nisam ni svjesna toga da mi glazba zapravo mnogo znači u životu. Sad kad razmišljam o tome, zapravo masu događaja vežem uz glazbu. Odmalena. Čak sam kao mala prvo htjela biti pjevačica, još i danas čuvam videokasete na kojima sa svojom prijateljicom pjevam naše autorske pjesme. To je baš bio smijeh. A od glazbe zaista slušam sve. Ima dana kad se zaželim klasične glazbe pa samo to slušam, onda mi dođe da mi se sluša rock, pa onda to vrtim neke vrijeme, volim jako i hrvatsku glazbu, obožavam soundtrackove filmova. Čak mi je jedna od najdražih pjesama upravo soundtrack najdražeg filma "Okuribito" ("Departures"). Volim isto slušati nove neotkrivene bendove i izvođače, to mi se dogodilo u Berlinu, gdje sam u parku naletjela na jedan mladi bend, kupila njihov CD i baš su me oduševili. Već vidim da ću ih danas ponovo slušati.

Ima li neka pjesma koju baš voliš zapjevati onako za dušu ili u društvu?

- Najdražu pjesma sam već navela gore, ali to je samo instrumental tako da nju ne pjevam nego više uživam u njoj heheh. A ovako pjesme za dušu i u društvu su pa zapravo cijeli taj neki ex-Yu rock. Kad se skupimo na karaokama ili idem van s prijateljima, uvijek je najbolja zabava s tim pjesmama. A neke od njih ćemo (nadam se) pjevati i Pero i ja.

Ljetos si pjevala navijačku pjesmu za našu reprezentaciju u Rusiji, s ekipom iz svoje serije "‘Ko te šiša", koju gledamo na HTV-u. Vjerujem da je to bilo posebno zabavno?

- Bilo je jako zabavno, pogotovo snimati spot. U seriji "‘Ko te šiša" imamo dosta glazbenih songova, što je meni odlično jer volim pjevati (ne garantiram da to dobro zvuči hahah). I ovo je bio jedan od songova, ali se odlično poklopilo jer je baš tada bilo Svjetsko prvenstvo. Bila je jako zarazna pjesma, tako da sam ju stvarno non-stop pjevušila.

Što ima novoga kad je riječ o tvom glumačkom pozivu? Znam da si prošle godine snimila njemački film “Žena u ogledalu” o Mata Hari, o kojemu smo razgovarale prošle godine...

- Pa igram predstave u ITD-u koje smo kao autorski tim Lea Anastazija Fleger, Robert Španić i ja napravili prošle godine, igram u Karlovcu predstave... Što se tiče filma i televizije čekam da mi izađe Mata Hari i još jedan hrvatski film. A što se tiče novosti, ne mogu baš puno podijeliti, ali šuška se nešto internacionalno. O tom potom...

Kako ti se čini tvoja konkurencija u "Zvijezde pjevaju"? Koga jedva čekaš čuti da zapjeva?

- Mislim da imamo stvarno jaku konkurenciju, čak i prejaku (smijeh), tako da se veselim zapravo sve čuti kako pjevaju, jer zapravo više-manje svi imaju dosta iskustva u pjevanju, što znači da ćemo zaista uživati. A ja ću poraditi na scenskom nastupu da nadoknadim nedostatak vokalnih sposobnosti heheh.

Tanja Kvorka
IMDB: Katarina treća na top listi hrvatskih glumica
Ovih je dana na poznatoj filmskoj stranici IMDb, u vlasništvu Amazona, s najvećom bazom podataka o filmu i svima onima koji na filmu rade, objavljena lista pod nazivom “Croatian Beautiful, Famous & Sexy Actresses”, s popisom najljepših hrvatskih glumica, njih sedamnaest.

Na vrhu popisa je Iva Babić, jedna od zvijezda novog filma Predraga Ličine “Posljednji Srbin u Hrvatskoj”. TV publika upoznala je kroz serije “Nedjeljom ujutro, subotom navečer” i “Na terapiji”. Trenutno ju hrvatska publika može gledati u filmu “Mali” Antonija Nuića. Na drugo mjesto plasirala se Ana Vučak Veljača, koja je glumila u hit-seriji Nove TV “Kud puklo da puklo” i također glumi u filmu “Posljednji Srbin u Hrvatskoj”. A na trećem mjestu se našla naša sugovornica, 27-godišnja Katarina Strahinić koja glumi Sanju u seriji “’Ko te šiša”.
Možda ste propustili...

ZAŠTITA PRIRODE I OKOLIŠA U MEDIJIMA

Velebitska degenija za najbolje novinarske radove

NOVA PRAVILA O RADU PREKO DIGITALNIH PLATFORMI

Nema više lažne samozaposlenosti